Van egy fáradt rózsaszín ruhácskám, amely néhány héttel ezelőttig mostoha körülmények között tengette életét a szekrényemben. Aztán elfogadtam a #30wears kihívást.

Mindig is úgy akartam írni a fenntartható divatról, hogy maximálisan benne vagyok a közösségi oldalon terjedő kihívásokban. Egyrészt szerintem nagyon izgalmasak ezek a feladatok, másrészt a játékosságuk által könnyebb megmutatni vagy mesélni arról, milyen komoly és fontos téma a fenntartható divat, a túlfogyasztás.

A #30wears kihívásról a VOUS magazinra is írtam egy cikket, abban meséltem el a hányattatott sorsú, fáradt rózsaszín ruhácska történetét. Ezt a ruhát (egyébként Zara, mivel én sem vásároltam mindig tudatosan) egy barátom békéscsabai esküvőjén viseltem 2011-ben.

Csak ez az egy fotóm van róla az esküvőről:

280521_10150378559187995_7469962_o

 

Azóta egészen pontosan még kétszer viseltem.

Egy céges karácsonyi vacsorán és egyszer egy munkanapon, amikor nagy kedvem volt romantikusan, mégis kicsit rusztikusan felöltözni. Bakancsot és nagy kötött kardigánt vettem fel hozzá.

A #30wears kihívást Livia Firth, Colin Firth brit színész felesége indította útjára (a kitalálója nem ő volt) az Eco-Age ökodivattal foglalkozó portálon, amelynek ő az egyik tulajdonosa.

Megtetszett a dolog, de úgy gondoltam, emelem a tétet.

Nekem túl egyszerű lett volna egy nadrággal vagy felsővel belevágni a dologba, ezért elkezdtem azon gondolkodni, milyen ruhára költöttem sokat úgy, hogy közben alig volt rajtam. Ekkor jutott eszembe a rózsaszín alkalmi ruha, amelyben sokkal több lehetőség van, mint először gondoltam.

Felcsaptam a Pinterestet, tüllös összeállítások után kutattam, kinéztem a helyszíneket, ráírtam egy fotós ismerősömre, Mészáros Virágra, hogy elmesélhessem neki a részleteket. Amikor már az ő szeme is úgy csillogott az ötlet hallatán, mint az enyém szokott, amikor szívvel-lélekkel benne vagyok valamiben (nem, nem látom a szememet, de szokták mondani, hogy így van), akkor tudtam, hogy ebből az egészből valami nagyon izgalmas dolog sülhet ki.

Fontos volt, hogy ne kelljen ehhez a kihíváshoz új ruhadarabokat vásárolnom.

Úgy gondoltam, egyrészt mindenem megvan hozzá – kabátok, kardigánok, vastag őszi harisnyák. Meg ott vannak a testvéreim, akiktől rendszeresen kérek kölcsön ruhát. Ráadásul gyakran tartunk a szerkesztőségben is ruhacserét, amikor ingyen jutunk hozzá új ruhákhoz. Szóval így raktam össze 29 teljesen különböző szettet.

30/1

Ezek közül az első a gombhoz a kabátot tipikus esete. Egy szarvasos nyaklánc vol a kiindulópont.

Fotó: Mészáros Virág

Fotó: Mészáros Virág

Ehhez választottam a flitteres kardigánt. Mivel a rózsaszín ruha hosszával nem vagyok elégedett, vettem alá egy fekete tüllszoknyát. A gumicsizma mellett praktikussági okból döntöttem, egy magas sarkú bokacsizmával is el tudom képzelni a szettet.

Fotó: Mészáros Virág

Fotó: Mészáros Virág

Fotó: Mészáros Virág

Fotó: Mészáros Virág

Fotó: Mészáros Virág

Fotó: Mészáros Virág

(Visited 989 times, 1 visits today)