A Pantone végre bejelentette, mi lesz az év színe 2017-ben. Valamiért – biztos a bulváros éveim után – erre a hírre minden évben úgy várok, mintha az év breakingje lenne. Aztán év közben általában el is felejtem. Most azonban a szín mellé olyan üzenet is érkezett, ami megfogott.

„Fú, de jó friss, üde szín!” – pont ezt gondoltam, amikor először megláttam a 2017-es év színét, a levélzöldet (Greenery). A 15-0343-as árnyalat nem tartozik a kedvenceim közé, bár nagyon bírom a zöldeket. Viszont annyira életigenlő, friss, pozitív, üde, hogy muszáj megemlékeznem róla.

Forrás: Pantone

Benne van minden, amit a tavaszban szeretek: a kiolvadó föld és serkenő fű illata (nekem amúgy mindig a tyúkhúr jut eszembe a márciusi tavaszról, ismeritek ezt a gyomnövényt?), az első melegebb napsütés, az újrakezdés, az indulás, a megújulás, a remény.

Utal arra, hogy 2017-ben valaminek el kell kezdődnie, újra össze kell kapcsolódnunk, újra vissza kell találnunk a természetbe.

Megérzésem szerint nem lesz olyan népszerű, mint a Tangerine Tango 2012-ben, amit alig lehetett lerugdosni a slágerszínek palettájáról. De a borvörös Marsalánál sem lesz erősebb, ami 2015-ben volt megkerülhetetlen. Viszont lényegesen nagyobb karriert futhat be, mint a tavalyi kettős, a rózsakvarc (Rose Quarz) és a higgadtkék (Serenity), amit szerintem csak nagyon kevesen szerettek – és nagyon kevés helyen köszönt vissza.

„Karriert futhat be” – írtam. Már ha hagyjuk – teszem most hozzá.

Mert azért ne felejtsük el, hogy ez az egész színkitalálósdi egy gigantikus festékbiznisz. A Pantone-nak, amely birtokolja ezeket a színkódokat és ezek utána mindenkinek, aki az év színével (AZ ÉV SZÍNÉVEL) szeretne eladni valamit.

Márpedig biztosak lehetünk benne, hogy elég sok mindent szeretnének ránk sózni ezzel az alapgondolattal. Jönnek majd a ruhák, cipők, kiegészítők, sminkcuccok, ékszerek, kávéscsészék, dekorcuccok a lakásba, bútorok, falfestékek, ceruzák, jegyzetfüzetek, naptárak, lávalámpák, csészék, bögrék, a kiskanalak nyele, szalvéták, komplett esküvőidekor-kollekciók, talán még szemfedők is – és ki tudja, még mi minden.

Nyilván ha nem lehet kikerülni, vagy annyira megtetszik, hogy nem tudtok élni nélküle, akkor nincs mese: meg kell venni.

De inkább gondoljatok arra, amiről ez a szín mesél: a megújulásra, az új ötletekre, a természetközeliségre, a friss ötletekre.

Én azt mondom, öltöztessük idén a gondolatainkat az év színébe, és legyen ettől sokkal színesebb 2017!

Ha tetszett a bejegyzés, osszátok meg a Facebookon is. <3 Ha nem szeretnétek lemaradni az új posztokról, kövessétek a blogot Facebookon és Instagramon is.

(Visited 290 times, 1 visits today)