Több olyan szettem is van, amire rendszeresen megkapom azt a bókot, hogy olyan „franciás”. Vagy olyan, mintha most jöttem volna Párizsból. Pedig a francia utcai stílus teljesen más, mint amit mi elképzelünk.

Mert a párizsi stílus szerintünk egyet jelent a csíkos felsővel, a nyakba kötött selyemkendőcskével, a balerinacipővel, a fekete és fehér kiegészítőkkel, a cicaszemmel és piros rúzzsal, a micisapkával. Ezt a romantikus képet dédelgetjük egészen addig, amíg le nem szállunk a repülőről Franciaországban.

Már a reptéren fejbe vág a valóság, hogy a párizsi nők többsége pont ugyanúgy öltözködik, mint a világon bárki, „köszönhetően” a fast fashionnek / sokkal topisabbak, mint gondoltuk, mert ott – és a világon mindenhol – épp ez a sikk. Párizsban pedig rádöbbenünk arra, hogy csak nyomokban tartalmazza azt a párizsi nőt, akitől mi szívesen ellopnánk néhány stílustippet.

Valószínűleg azért, mert a párizsi nő nem a ruhadarabokból és kiegészítőkből áll össze, sokkal inkább a

  • lazaságból
  • magabiztosságból
  • merészségből
  • természetességből, amelyen azért mindig segít egy bogyószínű rúzs vagy fekete tusvonal.

Ha francia divatbloggereket szeretnétek követni, akkor őket ajánlom. Egyikük sem a fenntartható divatot követi, de érdemes megnézni a posztjaikat:

A fentiek ellenére a következő szettet én is „franciásnak” éreztem, és nagyon szerettem. Ja, igen. Esett az eső 😀

Fotó: Mészáros Virág

Mit, honnan?

A rózsaszín ruhát a Zarában vettem 2011-ben, a sál későbbi darab, ugyanonnan.

A pulcsit a Nagy Lajos király útján található kilós Hádában vásároltam 2016 tavaszán, amikor már nagyon érlelődött bennem a #viszlatfastfashion projekt gondolata.

2017 áprilisában lesz egy éve, hogy úgy döntöttem, nem vásárolok fast fashion üzletekben. A turkálóban viszont nem mondtam nemet a fast fashionre, így kerülhetett hozzám ez a Topshop pulcsi, aminek egyébként szerelmes vagyok a színébe. Igazi #turikincs.

A turizás pozitív hatása egyébként az is, hogy újra visszakanyarodtam a színekhez.

A cipő 6 éves Vagabond. Sajnos, a Vagabond cipők között is volt olyan, amelyet visszahívtak, mert magasabb volt benne a mérgező krómvegyület szintje a megengedettnél. Ez a nem megfelelően feldolgozott, olcsó bőrnél előfordul. Itt olvashattok róla bővebben.

Fotó: Mészáros Virág

Fotó: Mészáros Virág

Fotó: Mészáros Virág

A fotókat Mészáros Virág készítette, kövessétek Facebookon és Instagramon is! Kíváncsiak vagytok a többi szettre? Ide kattintva megtaláljátok őket!

Ha tetszett a bejegyzés, osszátok meg a Facebookon is. <3 Ha nem szeretnétek lemaradni az új posztokról, kövessétek a blogot Facebookon és Instagramon is.

(Visited 463 times, 1 visits today)