Január 18-án volt a születésnapom, ezért egy kicsit személyesebb bejegyzéssel készültem. Megpróbáltam összeszedni mindent, amit 34 év alatt megtanultam az öltözködésről, a divatról és a stílusról.

1. Az önismeret a stílus alapja, de számtalan dolog tanulható az öltözködésről és a divatról. Én valahol mindig is lázadtam a rendszer ellen, hogy ne olyan legyek, mint mások, közben meg olyan is akartam lenni. Az eredmény: számtalan borzalmas frizura, ruha, felesleges holmik.

2. Önbizalom nélkül lehet bármilyen csinos a ruhád, lehet bármilyen jó a színe, a fazonja, nem mutat sehogy. Nekem pont ugyanolyan fejem van, mint fiatalon, csak a ráncaim szaporodtak.

Mégis sokkal jobb nő vagyok 34 évesen, mint 24 évesen, amit az önbizalmamnak köszönhetek.

3. Honnan tudom, hogy van stílusom? Ha együtt megyek vásárolni valakivel (vagyis együtt mentem, mert 2017-ben április 11-ig nincs vásárlás), rendszeresen kapom azt a bókot, hogy ez olyan „eszteres”.

4. Jó tudni, milyen testalkatom van, és azt is, mi áll jól az adott alkatnak. A szabályok persze azért vannak, hogy felrúgjuk őket, de jó tisztában lenni az alapokkal.

5. Érdekes hallani, mely testrészeimért rajonganak mások, mert ha ezeket hangsúlyozom, azzal biztosan jobb hatást érek el. A szemem és a lábam kerül rendszeresen szóba. A szememet imádom pingálni, a lábamat viszont csak harisnyában szeretem.

6. Tudom, mi tetszik magamon, de ritkán hangsúlyozom. Érdekes kaland lesz, ha egyszer bevetem a nagyágyúkat.

7. Nagyon sokáig azt gondoltam, seszínű a hajam. Minden voltam, talán csak fekete nem. Aztán egy fodrász megdicsérte az eredeti hajszínemet, azt mondta rá: diószőke. Annyira beleszerettem ebbe a szóba, hogy azóta nem festetem, pedig már őszülök. Fogom-e festetni később? Még nem tudom.

8. Tudom, milyen szabás az előnyös. Egy ilyen ruha vagy nadrág a megfelelő anyagból és színből jolly joker darab. Megmenti azokat a napokat, amikor nincsen kedvem öltözködni.

Fotó: Holy Duck!

9. Mindig voltak színes korszakaim, de sok szekrényemben álló ruhától mentettem volna meg magam, ha tisztában vagyok a színeimmel. Ha nem szerettek kísérletezni, menjetek el színtanácsadóhoz.

10. A fekete és fehér örök, de csak keveseknek áll jól. Én tisztában vagyok vele, mégis hordom, amikor ehhez van kedvem, mert akkor épp magabiztosságot adnak ezek a színek, a magabiztosság pedig öltöztet.

11. Egy szettben mindennek stimmelnie kell ahhoz, hogy harmonikus legyen az összkép. Cipővel és kabáttal egy pillanat alatt agyon lehet vágni az egészet.

12. A testszínű fehérnemű feltalálójának Nobel-díj járna…

13. …a lézervágott / varrás nélküli bugyi feltalálójának is.

14. Bármilyen szép a blúz, egy rossz méretű / színű melltartó azonnal elcsúfítja.

15. A body beépített melltartóval a legpraktikusabb alapdarab télen.

16. Nincs olyan jó nő, aki egész nap mosolyogva bírja magas sarkúban. Magas sarkú = váltócipő.

17. A férfiakat nem érdekli a csipkés fehérnemű. Az érdekli, aki leszel a csipkés fehérneműt viselve. (Ez a pont empirikus tapasztalatszerzésen alapul.)

18. A tanga nem szexi.

19. Nincs hideg idő, csak rosszul megválasztott ruhák. Mínusz 20 fokban is lehet egyszerre csinosan öltözni és nem megfagyni, csak belülről tűnik úgy, hogy Michelin-baba vagy.

20. Ha megvan a tökéletes farmer, bármelyik napot képes megmenteni. Tényleg. Nekem kettő ilyen van, mindkettő #turikincs.

21. A boyfriend stílus nem egyenlő slampos, elnyűtt vagy szakadt darabok viselésével.

Fotó: Holy Duck!

22. A kevesebb több. A többit úgyis elfelejtem. Most tanulom, hogy érdemes szettekben vagy kapszulagardróbban gondolkozni. Minél több ruhám van, annál kevésbé tudom, mi van a szekrényben, és annál nagyobb az esélye, hogy olyat veszek, ami nem illik a már meglévő darabokhoz.

23. Egy-egy statement darab a legegyszerűbb ruhát is felejthetetlenné teszi. Az a baj, hogy ezt csak elméletben tudom.

24. Ha félévente átnézem a ruhatáramat, mindig valamilyen elfelejtett kincsre bukkanok.

25. Ha valamit nem hordtatok fél-egy évig, de valamiért ragaszkodtok hozzá, NE dobjátok ki. Én néha 2-3 éves darabokat veszek elő újra és hordom őket további 2-3 évig.

26. A cserebere és a turkálás miatt olyan, mintha az én világomban állandó leértékelés lenne.

Fotó: Holy Duck!

27. A testvérrel, unokatestvérrel, családtaggal történő cserélésben az a legjobb, amikor a 2-3 éve nem látott ruhák visszakerülnek. 😀 Nekünk több ilyen ruhadarabunk is van a húgommal közösen.

28. A személyi stylist még a legmagabiztosabb stílusismerőknek is mondhat izgalmas dolgokat.

29. A ruha teszi az embert. És gyönyörűen lehet irányítani az emberek véleményét vagy első benyomását a jól megválasztott ruhával.

30. Csak az egészen bátor lányok viselnek kalapot.

31. Mantrám:

Húzd ki magad! Akkor is, ha aznap nem viselsz melltartót!

32. Coco Chanelnek igaza van: mindig akkor kell jól kinézni, amikor rossz napod van. Jelentkezzen, akinek már sikerült!

33. A merészség nem egyenlő a harsánysággal vagy azzal a „Mentsen meg valaki!” vagy „Én jól vagyok, látod?” kiáltással, amit az öltözékünkkel üzenünk.

34. Minél magabiztosabb vagy és minél jobban ismered önmagad, annál jobb játék az öltözködés.

Játsszatok!

Fotó: Holy Duck!
(Visited 1 823 times, 1 visits today)