A 10 x 10 stíluskihívással az Instagramon találkoztam. A lényege, hogy aki vállalkozik rá, az 10 napig csak 10 előre kiválasztott ruhadarabot viselhet. Amellett, hogy nagyon izgalmas játék, arra is felhívja a figyelmet, hogy nézzünk körül a szekrényünkben, vegyünk fel régen elfeledett vagy egymással eddig soha nem kombinált ruhadarabokat. Ősszel már megcsináltam egyszer, de télen is szerettem volna játszani. Tartsatok velem ti is!

A 10 x 10 kihívást egy kanadai blogger, Lee (Bee) Vosburgh indította útjára még 2015-ben. Olyan kapszulagardróbot szeretett volna kialakítani, amellyel akár 10 napig képes változatosan, kreatívan és önkifejezően öltözködni. Aki szereti a divatot és szeret öltözködni, azoknak ez nagyon fontos,

ugyanakkor arra hívja fel a figyelmet, hogy mindehhez nincsen szükség tengernyi ruhadarabra, újabb és újabb göncökre, hanem a saját szekrényetekben ott van minden, amivel ez a kihívás megvalósítható.

A 10 x 10 kihívás alapszabályai

1. Válasszatok ki 10, egymással jól kombinálható ruhadarabot a már meglévő ruhatáratokból. (Nem ér most elszaladni vásárolni!)

2. A 10 ruhadarab segítségével alkossatok 10 teljesen különböző szettet. Egy szettben akármennyi darabot felhasználhattok.

3. Viseljétek ezeket 10 egymást követő napon VAGY 10 egymást követő munkanapon!

4. Élvezzétek a kihívást – és persze ne vegyétek véresen komolyan!

Fotó: Mészáros Virág

Milyen darabokat válasszak a téli gardróbkihíváshoz?

A válogatás nálam eltartott legalább másfél órán keresztül. Volt, hogy valamelyik ruhadarabot kicseréltem, visszacseréltem, felpróbáltam, eltettem, elővettem – szóval nekem sem volt egyszerű, de imádtam turkálni a szekrényemben.

Érdemes egy-két olyan alapdarabot választani, amiben általában jól érzitek magatokat: a kedvenc farmereteket vagy a kedvenc ruhátokat.

Az őszi kihíváshoz hasonlóan a télinél is választottam egy olyan ruhát, amelyet ruhaként és felsőként is viselhetek. A fekete hosszú ujjú topot sima felsőként, de a rövid ujjú ruhák alatt aláöltözőként is viseltem.

A színeknél arra figyeltem, hogy egymáshoz illő színeket használjak. Ha színes-mintás darabból indultok ki, akkor a mintákon megtalálható színek is segíthetnek.

A Pinteresten egyébként már rengeteg 10 x 10 kapszulagardróbot találhattok, szuper színskálák is vannak, érdemes ott is körbenézni.

Az én 10 ruhadarabom

1. fekete, hosszú ujjú top
2. sötétkék farmer
3. fekete szőrmellény
4. virágos ruha
5. aranyszínű pulóver
6. sötétkék pulóver
7. fekete bőrnadrág
8. kockás ruha
9. fekete lovaglócsizma
10. szőrmekabát

Hogyan lehet csalni?

Ha őszinte vagyok, akkor természetesen bárhol, de akkor nem lenne kihívás.

A 10 ruhadarab közé nem számolom bele a fehérneműt, az aláöltözőt, a harisnyát, az ékszereket, a kendőket, a sálakat, a sapkákat, a kesztyűt, a táskát sem.

Mivel változékony az időjárás, a kabátot és a cipőt egy egységnek is tekinthetitek, és ezeket az időjárásnak megfelelően váltogassátok.

Ha kérdésetek van a szettek összeállításával kapcsolatban, írjatok kommentet itt vagy a blog Facebook-oldalán, vagy küldjetek e-mailt a viszlatfastfashion@gmail.com e-mail címre.

Ne felejtsétek, 2017. február 13-án, hétfőn indul a 10 x 10 kihívás!

Használjátok a #winter10x10 hashtaget, ha szeretnétek, hogy az ötletgazda is megtalálja a szetteket, de ha csak nekem mutatnátok meg, akkor a #10x10gardrobkihivas vagy a #10x10kihivas hashtaget írjátok a képhez.

Ha tetszett a bejegyzés, osszátok meg a Facebookon is. <3 Ha nem szeretnétek lemaradni az új posztokról, kövessétek a blogot Facebookon és Instagramon is.

(Visited 1 174 times, 1 visits today)