Nagyon sűrű hetem volt. Ilyenkor, pénteken már felöltözni sincs kedvem. Valami könnyű, laza szettre vágytam. Olyanra, ahova nem terveztem kiegészítőket se, mert ilyenkor még a legkisebb gyűrű is zavar. Így született egy aranypulcsis, kockás rucis szett.

Egyik ismerősöm a héten úgy jellemzett, hogy bohókás vagyok, ami számomra pejoratív volt, hiszen egy főszerkesztő ne legyen már bohókás, de tőle nagyon is pozitív jelzőként kaptam. Bohókás, azaz könnyed, kreatív, nem a megszokott módon gondolkodó.

Ma reggel – több cikk hatására is – azon gondolkoztam, hogy mennyire van tudatosan felépített ruhatáram. Ha elhívnának egy koktélpartira, valószínűleg eléggé meg lennék lőve. Tudom, hogy meg kellene felelni, de közben valahol önmagam is szeretnék lenni – a bohókásságommal, ha úgy tetszik.

Mindebből igazából odáig szeretnék eljutni, hogy az itt látható szettek valószínűleg sokatok számára értelmezhetetlenek. Hiszen sokan vagytok, akik még dress code szerint jártok dolgozni, ügyfelekkel találkoztok, képviselnetek kell a céget, ahol dolgoztok. Bár a Szilícium-völgy huszonéves vezetői kezdik felülírni a business lookról alkotott fogalmakat, és lehet, hogy ma már itthon is simán komolyan vesznek, ha sportcipőben mentek el tárgyalni, azért sok helyen, és várhatóan még sokáig, fontos lesz, hogyan érkeztek egy találkozóra, megbeszélésre.

Kivételes helyzetben vagyok azzal, hogy a lapnál, ahol dolgozom, nem kell azon görcsölni, hogy a vezetőség dress code-ot rendel el, hogy a kinézetünkkel aláhúzzuk azt a képét, amit a lapról alkottak az olvasók.

A célom ezzel a sorozattal nem az, ami általában a bloggereké, hogy inspirációs szetteket mutassak, hogy aztán szaladjatok megvenni. (Ha majd lesz ilyen, szólni fogok.) Sokkal inkább az, hogy fedezzétek fel a szekrényetekben rejlő kincseket, és kezdjétek el őket kreatívan viselni. Egy játék, amely megmutatja, hogy lehet kevés ruhával is izgalmasan öltözködni.

Egyelőre nem szeretnék minimalista gardróbot, mert egyszerűen eddig még nem jutottam el. Viszont a meglévő ruháimat igyekszem minél változatosabban viselni, folyamatosan elővenni a régi cuccaimat, és megmenteni olyan ruhákat, amelyek másoknak már nem kellenek, nálam viszont jó helyük lesz.

Mit viselek?

  1. A fekete lovaglócsizma Salamander, legalább 6–7 éves.
  2. Az a kockás ruha, ami az 1. napon volt rajtam.
  3. Az aranyszínű pulcsi, amiről ebben a bejegyzésben írtam bővebben.
  4. Szőrkabát, a Zarában vettem két éve.

Fotó: Mészáros Virág Fotó: Mészáros Virág Fotó: Mészáros Virág

És mit viselek hétvégén?

Ahogy korábban írtam, a 10 x 10 gardróbkihívásban az a jó, hogy mindenki a saját szabályai mentén csinálhatja a kihívást. Én úgy döntöttem, hogy hétvégén a laza, „játszós” ruhák és a pizsama kapja a főszerepet.

Legközelebb hétfőn jövök új szettel.

Segítség, lemaradtam a kihívásról!

Dehogyis! Az a legjobb az egészben, hogy a 10 x 10 gardróbkihívásba bármikor belekezdhettek, nem maradtok le semmiről. A szabályokról ide kattintva olvashattok bővebben.

Csinálhatjátok titokban, de meg is mutathatjátok a szetteket! Használjátok a #winter10x10, a #10x10gardrobkihivas vagy a #10x10kihivas hashtaget az Instagramon vagy a Facebookon. Vagy küldjetek magatokról fotót a viszlatfastfashion@gmail.com e-mail címre. A képeket Mészáros Virág készítette, kövessétek Instagramon vagy Facebookon!

És a többi szett?

Ha tetszett a bejegyzés, osszátok meg a Facebookon is. <3 Ha nem szeretnétek lemaradni az új posztokról, kövessétek a blogot Facebookon és Instagramon is.

(Visited 216 times, 1 visits today)