Annyira szeretném elhinni, hogy a tavasz magával hozza a megújulást, a frissességet, és minimum energiaátömlesztést kapok, hogy szombaton délben – laza 10 óra alvás után – ne kókadozva kelljen összeszednem, mi mindent tervezek márciusra. Energiára szükségem lesz, az egyszer biztos!

Interjúk

Még mindig tartozom egy interjúval februárról. Bálint Sára ruhái – bulváros fordulattal élve – felrobbantották a Facebook-falamat. A tervező, akinek már a kötött ruháiba is szerelmes voltam, újrahasznosítja az antik csipkéket, így kötve össze a múltat, a jelent és a jövőt. Gyönyörűek!

Az interjú megjelenéséig kövessétek Sárát az Instagramon és a Facebookon is, de a honlapját se hagyjátok ki!

Fotó: Mészáros Virág

Márciusban bemutatok egy fiatal csapatot, akik müskinn néven terveznek kiegészítőket. És egyből pontosítom is magam: több mint kiegészítőket. A táskáik, pénztárcáik a fenntarthatóság, az újrahasznosítás gondolatára (is) épülnek. Folyamatosan keresik és kutatják azokat a megoldásokat, hogy ne terheljék az alkotással a környezetünket.

Az interjú megjelenéséig csekkoljátok a Facebookjukat és az Instájukat is, lessétek meg a honlapjukat!

A müskinn még csak az út elején van, a Printa csapata viszont már 6 éve a fenntartható divat mellett áll a termékeivel. Majoros Zitával a teljes műhelyt körbejártuk, ahol épp az új kollekció készült.

Kövessétek őket Instagramon, Facebookon és nézzetek szét a webshopjukban is.

Szemét divat!

Folytatom a ruha mint szemét gondolatot. A hónapban olyan tervezőket gyűjtök össze, akik szívesen várnak adományruhákat, hogy azokat továbbhasznosítva készítsenek új ruhákat, kiegészítőket. A lista valószínűleg hosszú lesz.

Az idei első Wamp

Március 12-én a Millenárison lesz 2017 első Wampja. A szervezők a Természetesen design tematikát adták a vásárnak, így biztosan ott leszek, előtte pedig megírom, kik azok a tervezők, akiknek a standját mindenképp látogassátok meg, ha a fenntartható divat érdekel benneteket.

A Facebook-eseményt itt találjátok a részletekkel.

Glamour Women of the Year 2017

Március elején még biztosan tudtok szavazni arra, ki legyen idén Az év színésznője, Az év divattervezője, Az év énekesnője, Az év kiegészítőtervezője, Az év közösségimédia-sztárja vagy Az év lakberendezője.

Én egyetlen kategória jelöltje mellett kampányolok: Szilágyi Andrea, a NESlovesSHOES cipőmárka tervezője munkája során követi az etikus divat elveit, szem előtt tartva a fenntarthatóságot: újrahasznosít, természetes anyagokhoz nyúl, az egy évtized alatt elnyűtt cipők a komposztra kerülve szinte száz százalékosan lebomlanának anélkül, hogy mérgeznék a környezetet.

Nézzétek végig a jelölteket, és szavazzatok a kedvenceitekre! A díjátadó március 23-án lesz.

Nevertheless, she persisted 👳🏻‍♀️👳🏼‍♀️#poetry #feminism and #politics for lunch

A post shared by NESSHOES.com (@neslovesshoes) on

Köszönöm!

Álmomban sem gondoltam volna, hogy ennyi pozitív visszajelzést kapok a bloggal kapcsolatban. Ismerősök és ismeretlenek írnak a legkülönbözőbb felületeken. Olyan leveleket kapok, amelyek tényleg biztosítanak arról, szükség van arra, hogy beszélgessünk a divatról, a fenntarthatóságról, a túlfogyasztásról. Hogy valahol sokan érzitek azt, amit én is: változtatni kell.

Köszönöm a leveleket, üzeneteket, visszajelzéseket! <3

(Visited 210 times, 1 visits today)