Akár egyszavas cikket is tudnék írni, de nem szeretném már a bejegyzés elején lelőni a poént. 🙂 Így kezdtem egy hónappal ezelőtt is a beszámolómat arról, hogyan telt az elmúlt négy hónapom ruhavásárlás nélkül.

Ha lemaradtatok volna az előzményekről: 2016 áprilisában nemet mondtam a fast fashionre, ami azt jelentette, hogy másod- és harmadkézből beszereztem fast fashion darabokat, de nem vásároltam többé a márkák üzleteiben. Október 11-én emeltem a tétet, és eldöntöttem: fél évig nem vásárolok ruhát, kiegészítőt, semmit, ami az öltözködéssel kapcsolatos.

Tudom, hogy ez nem feltétlenül egy vállalható életforma, így tavasszal azért bosszantó, hogy nem vehetek magamnak 20 denes, testszínű harisnyát vagy térdzoknit.

Viszont arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy ne vásároljatok fölöslegesen új ruhákat, amelyeket azután nem, vagy csak nagyon ritkán viseltek. Illetve arra is, hogy a régi darabokat érdemes bent tartani a körforgásban, különben szemét lesz belőlük.

Visszatérve: öt hónap telt el. Hogy bírom?

Határozottan jól.

Valószínűleg azért, mert az elmúlt egy hónapban jó néhány új ruhához jutottam hozzá, és elkezdtem a szekrényem teljes átnézését is.

MI-CSOO-DAAAAAAAAAAA?! Új ruha? Hogyhogy?

1.

Túl vagyunk egy szerkesztőségi ruhacserén, ahova egy szatyornyi ruhával érkeztem, és szégyenszemre (?) egy szatyornyi ruhával távoztam. (Még mindig nem tudtam rávenni magam a minimalista gardróbra, azt hiszem, az lenne az igazi kihívás.)

2.

Februárban egy nagyon kedves ismerősöm hívott el magához. Úgy alakult, hogy néhány szekrényt ki kellett ürítenie a lakásban, ahova beköltözött (hosszú történet és nem is szeretném leírni). A szekrényekben a ’70-es, ’80-as évekből maradt ruhák foglalták a helyet. Kíváncsi volt, látok-e bennük fantáziát. Hát még én!

A ruhákat azóta kimostam, és most frissen, illatosan várják, hogy igazából tavasz legyen. A blog állandó fotósával, Virággal már tervezzük a fotózást, ígérem, nem maradtok le semmiről.

🇭🇺/🇬🇧 Egészen hihetetlen, hogy mióta nem vásárolok ruhát, egyre több ruhám van. 😂 A ruhacserék mellett van, hogy ismerősök, barátok keresnek meg: van néhány kidobásra ítélt ruhájuk, nincs kedvem megnézni. Már csak azért is van, mert nagyobb fotózásra készülök tavasszal, jól jön minden különlegesség. Ha ezek a holmik mesélni tudnának! 😍 🔸 New vintage treasures in my wardrobe. I don't buy anything for 6 month, but shopping is not the only way to have new clothes. ☺ 🔶 #vintage #vintageclothes #vintagetreasures #fashion #sustainablefashion #sustainablestyle #sustainable #oldiebutgoodie #hasznaltruha #ajandekruha #viszlatfastfashion #holyduck #holyduckblog

A post shared by #viszlatfastfashion (@viszlatfastfashion) on

3.

Elkezdtem átválogatni a szekrényemet, és egy szatyornyi javítanivaló ruhám van, szóval most már TÉNYLEG keresek egy tuti varrónőt.

Közben egy csomó minden történt velem a blog miatt, úgyhogy csak kapkodom a fejem, és nincs is időm azon agyalni, milyen tavaszi ruhák hiányoznak a gardróbomból, amelyek amúgy ott lógnak a fast fashion üzletekben.

Ha tetszett a bejegyzés, osszátok meg a Facebookon is. <3 Ha nem szeretnétek lemaradni az új posztokról, kövessétek a blogot Facebookon és Instagramon is.

(Visited 181 times, 1 visits today)