Apu ejtőernyőzik, a fél gyerekkoromat a békéscsabai repülőtéren töltöttem, ahol sok dolgot megtanultam, de kettőt nagyon. Az egyik: nincsen rossz idő, csak nem megfelelő ruha. A másik: az időjárás miatt kár keseregni. Az ejtőernyősök volt, hogy kivonultak reggel a reptérre, majd este egyetlen ugrás nélkül hazamentek, mert olyan erős volt a szél vagy annyira esett az eső, hogy nem lett volna értelme az ugrásnak.

Amikor elterveztem, hogy április közepe után lesz a 10 x 10 tavaszi gardróbkihívás a blogon, nem gondoltam, hogy 21 fokban fotózunk, de a ruhákat majd 7 fokban fogom viselni. Eltolni viszont nem szeretném a projektet (ennek megvan az oka, ha már belelapoztatok a NATUmagazinba, akkor tudjátok is), így a lehetőségeimhez képest alakítottam az előre betervezett, a fotókon is látható szetteken.

Tekintsétek a képeket inspirációnak, a valódi összeállításokról pedig természetesen kaptok leírást és fotót is.

Akkor ez most csalásnak számít?

Attól függ, mennyire vagytok szigorúak hozzám, illetve magatokhoz. Higgyétek el, én azért keseregtem a helyzet miatt, mégiscsak valahol automatizmus már, hogy a tökéletességre törekszünk. Ugyanakkor évek óta egyre erősebbek azok a hangok is, amelyek azt mondják:

felejtsük már el a tökéletességet, merjünk hibázni, őszinték lenni és vállalni, ha valami nem úgy jött össze. Ez végül is csak egy fotózás, egy fun-projekt, nem a világvége, ha valami nem úgy alakul, ahogy elterveztük.

Én kicsit inspirállak benneteket, hogy kezdjétek el a ruhatáratok darabjait eddig szokatlan módon kombinálni. Aztán hogy abból a 10 darabból a végén 12 vagy 15 darab lesz, az is tanulság.

Ha terveztek 10 x 10 kihívást tavasszal, ez a cikk segíthet a tervezésben.

Mit viselek a fotón?

10 x 10 tavasz gardróbkihívás 1. nap viszlatfastfashon holy duck (3)

Fotó: Mészáros Virág

 1. Fekete bőrdzseki – A körúton pár éve beszaladtam egy turiba a Dob utca sarkán még munka előtt (lehetetlenül korán nyitva volt). Nem akartam semmit, csak szétnézni. Ott találtam ezt a dzsekit, imádtam, mert nagyon puha volt, és pont a méretem. Amikor hazaértem, akkor vettem észre a címkén, hogy 100% leather. Ma már tudom, hogy ez a bőr sem az a bőr, a dzseki pedig River Island, aminek azért nincs olyan jó híre. Cserébe viszont azért nincsen lelkiismeret-furdalásom, mert tavasztól őszig folyamatosan nyúzom és imádom, igazi #turikincs.
 2. Top – Szintén #turikincs; amúgy Atmosphere. Azt hiszem, valamelyik békéscsabai turkálóban találtam rá évekkel ezelőtt. A színe miatt tetszett meg már akkor is, pedig akkor még inkább a fekete, a szürke és a… fekete bűvöletében éltem.
 3. Nadrág – A H&M “favágó almárkájából” való, tudjátok, itt vannak a kockás ingek, bordás pólók, apró virágmintás ruhácskák. Olcsó volt, cserébe le se lehet robbantani rólam tavasszal, nyáron és ősszel. Az anyaga és a szabása miatt nagyon kényelmes. Nem a legeslegcsinosabb fazon, de nekem szükségem van a kényelemre a hatékonysághoz. Nem tudnék egész nap feszengeni. Körülbelül négy éve jártam ceruzaszoknyában és magas sarkúban dolgozni, akkor jól is esett, kellett a nőiességemnek, az önbizalmamnak, de mostanában másra van szükségem.
 4. Cipő – Vagabond, klasszikus, reményeim szerint addig nem megy ki a divatból, ameddig szét nem nyúzom.
 5. Nyaklánc – Kifejezetten erre a fotózásra kaptam kölcsön a CikkCakk Studiótól, ahol a textilművészet áll a középpontban, szorosan kapcsolódva a fenntarthatósághoz és a környezettudatos életmódhoz.
10 x 10 tavasz gardróbkihívás 1. nap viszlatfastfashon holy duck (4)

Fotó: Mészáros Virág

10 x 10 tavasz gardróbkihívás 1. nap viszlatfastfashon holy duck (2)

Fotó: Mészáros Virág

10 x 10 tavasz gardróbkihívás 1. nap viszlatfastfashon holy duck (1)

Fotó: Mészáros Virág. Smink: Pádár Detti

Mit viselek valójában?

A fotókon nem látszik, de én általában minden nap bodyt viselek, hogy védjem a derekamat. (Nyilván 40 fokban nem.)

Az időjárás miatt úgy döntöttem, az eredetileg betervezett két cipőt két másik cipőre cserélem, így ott biztosan nem kell „csalnom”.

Ahol csak lehet igyekszem azt a fekete aláöltözőt használni, ami télen már bevált, és ha minden kötél szakad, akkor egy plusz pulcsit vagy kardigánt fogok bevetni, így 10-ről 11-re vagy 12-re emelkedik majd a ruhadarabok száma.

 1. Fekete #turikincs bőrdzseki (lásd fent)
 2. Fekete aláöltöző (H&M)
 3. #turikincs top (lásd fent)
 4. Khaki nadrág (lásd fent)
 5. Bokacsizma (Vagabond) / gumicsizma (Dechatlon)
 6. Párducmintás kendő (H&M)

Hamarosan meg is mutatom, ha a szerkesztőségben végre valaki lefotóz. 😀

Ja, és még valami: az esernyőt, az esőkabátot, a kendőket és táskákat nem számolom bele.

Mit viseltem a kihívás során eddig?

Segítség, lemaradtam a kihívásról!

Dehogyis! Az a legjobb az egészben, hogy a 10 x 10 gardróbkihívásba bármikor belekezdhettek, így nem maradtok le semmiről.

Használjátok a #spring10x10 hashtaget, ha szeretnétek, hogy az ötletgazda is megtalálja a szetteket, de ha csak nekem mutatnátok meg, akkor a #10x10gardrobkihivas vagy a #10x10tavasz hashtaget írjátok a képhez.

A képeket Mészáros Virág készítette, kövessétek Instagramon vagy Facebookon!

Ha tetszett a bejegyzés, osszátok meg a Facebookon is. <3 Ha nem szeretnétek lemaradni az új posztokról, kövessétek a blogot Facebookon és Instagramon is.

(Visited 502 times, 1 visits today)