2009 óta az Oscar-gála része a Red Carpet Green Dress kampány, amelyet James Cameron felesége, Suzy Amis Cameron hívott életre. A cél, hogy felhívják a figyelmet a fenntartható divatra.

A kampány igazgatója, Samata Pattinson és Suzy Amis Cameron szerint az Oscar-gála tökéletes helyszín arra, hogy népszerűsítsék a fenntartható divatot, hiszen a világ egyik leginkább követett vörös szőnyeges eseményén mindig elhangzik a kérdés, ki készítette a ruhát, vagy mit fejez ki a ruha, amelyet a világsztár visel.

A RCGD kampánynak minden évben más hírességek a nagykövetei, akik a fenntartható divat szempontjainak megfelelő ruhákat viselnek. Tavaly az egyik nagykövet, Emma Roberts egy gyönyörű 2005-ös Armani ruhát viselt.

Idén három sztár vett részt a kampányban.

Camila Alves

Matthew McConaughey felesége, Camila Alves volt az egyik. A brazil modell, televízióműsor-vezető és színésznő egy Vivienne Westwood ruhát viselt. A ruhához olyan selymet használtak fel, amely a 2014-es őszi–téli kollekció készítése után maradt meg. A ruha alapját egy korábbi modell adta, így készült valami régiből valami új a divattervezőnő közreműködésével. Vivienne Westwood egyébként évek óta a kampány állandó tagja, az ő darabjára mindig számítani lehet.

#oscars2018 #academyawards

A post shared by Camila Alves (@iamcamilaalves) on

Zoey Deutch

A 23 éves színésznő azok számára lehet ismerős, akik látták a Vámpírakadémiát vagy a Miért pont Ő? című filmeket. A lány egy 2016-os Elie Saab Couture ruhát viselt. A kézzel festett anyagot ezüstszálakkal hímezték, kézzel varrták rá a csillogó flittereket és a gyöngyöket – ahogy a couture ruhák esetében ez jellemző is. Ezzel a ruhával azt szerették volna kifejezni, hogy nemcsak az új ruhadarabokra érdemes vadászni, hanem meg kell becsülnünk azt is, ami már a birtokunkban van.

Lakeith Stanfield

A 26 éves amerikai színész öltönyéért az olasz Ermenegildo Zegna divatház volt felelős. Az alapanyag tussah selyemből készült, amely tulajdonképpen vadselyem. A vadselyem az egyes vadon élő lepkefajok hernyóinak gubószálából készült, durvább, sötétebb a tenyésztett hernyók selyménél. A selyemhernyók tenyésztése, kizsákmányolása miatt a selyem sokaknál nem megy át a szűrőn, pedig egy nagyon jó tulajdonságokkal rendelkező természetes szálról van szó. A vadselyem állítólag egy fokkal kíméletesebb a hernyókkal szemben, mint a tenyésztett, de erről valószínűleg őket kellene megkérdezni.

Rita Moreno

Ugyan Rita Moreno nem csatlakozott a kampányhoz, mégis elképesztő feltűnést keltett a ruhájával, hiszen egy 56 éves darabot viselt újra. 1962-ben volt rajta először ez a ruha, amikor a West Side Storyban nyújtott alakításáért átvehette a legjobb mellékszereplőnek járó díjat. 2018-ban életműdíjat kapott, most ismét viselte a ruhát.

Tiffany Haddish

Az amerikai tévés, komikus harmadik alkalommal viselte a 4000 dolláros Alexander McQueen ruháját. Még a Saturday Night Live show-ban fejtette ki, hogy neki senki ne mondja meg, hányszor vesz fel egy adott ruhadarabot. Ha tetszik neki, viselni fogja. Jessz!

Faye Dunaway

A szupersztár szintén nem szerepelt a kampányban, mégis népszerűsítette, hogy ha valmilyen ruhadarabot szeretünk, akkor viseljük bátran többször is. A színésznő a 2017-es Oscar-gála vörös szőnyegén viselt egy kétsoros gombolású ruhát, amelyben 2018-ban díjátadóként a színpadra lépett.

Innen már csak egy lépésre vagyunk attól, hogy legyen egy olyan bátor sztár, aki bevállalja, hogy a fenntartható divat népszerűsítése miatt ugyanabban a ruhában parádézza végig a díjátadó szezont.

(Visited 344 times, 1 visits today)