Sokszor részt vettem már a 10 x 10 kihívásban, de nyáron még soha. Ráadásul ez volt az első olyan, amit a kihívás kitalálóival egy időben csináltam végig. És miért ez volt a legkönnyebb? A folytatásban elmesélem!

A 10 x 10 kihívás alapszabálya

Válasszatok ki 10, már meglévő ruhát a szekrényetekből. Állítsatok össze velük 10 különböző szettet. Viseljétek a szetteket 10 egymást követő napon.

A 10 x 10 kihívás egyéb szabályai

Én eddig mindig beleszámoltam a kihívásba a cipőt, de volt, hogy a kabátot is. Nyáron kabátra eleve nincs szükség, ami sokat könnyít a helyzeten. A blog Instagram-oldalán pedig megszavaztátok, hogy most a cipőt se számoljam bele. Ezzel olyan szabadságot kaptam, amivel hirtelen nem is tudtam mit kezdeni.

A 10 x 10 kihívásba nem tartozik bele az edzőruha, a játszósruha, az alvósruha, a táskák, de az ékszerek sem.

Mégis mire jó ez a kihívás?

Ha nem ugranátok fejest a kapszulagardrób építésébe, akkor a 10 x 10 kihívás visszaadhat valamennyit az élményből, illetve a későbbi kapszulátok alapja is lehet a 10 kiválasztott, egymással jól működő ruhadarab.

Tesztelhetitek, mennyire illenek egymáshoz a ruhatáratokban lévő darabok. Mennyire tudtok előre tervezni. Sőt, azt is tesztelhetitek, mennyire unjátok meg az adott darabokat 10 nap alatt.

Hogyan készüljetek fel a kihívásra?

Mindig nézzétek meg, milyen idő lesz, milyen programok várnak rátok, mennyire száradnak gyorsan a ruhák (abban az esetben, ha mosnotok kell őket).

Nekem ez nem is kihívás!

Hát, igen! Nem minden kihívás kihívás, hiszen vannak, akiknek eleve így épül fel a ruhatáruk, ilyen gondosan terveznek. Szerintem csináljátok egyszer végig, hátha közben rájöttök még valamire.

Tudom viszont, hogy vannak, akiknek már ez is ijesztő, bele se mernének vágni. Ti is próbáljátok ki, nem minősül csalásnak vagy feladásnak, ha út közben bekerül plusz ruhadarab. A lényeg a tapasztalatszerzés és a ruhatáratok megismerése, valamint optimalizálása. Lehet, hogy kiderül a 10 nap alatt olyan, amire nem is gondoltatok.

A 2018-as nyári kihívásban szereplő ruhadarabok

1. #turikincs H&M rövidnadrág
2. #turikincs csíkos Zara top
3. H&M ujjatlan szürke top
4. PIZSI fekete body
5. #turikincs fáradtlila Marks & Spencer top
6. fehér rövidujjas top (a családban valakitől kaptam, nem emlékszem)
7. ANNAEVA műbőr szoknya
8. #turikincs lila nadrág a Cream Használtruha üzletből
9. kölcsön kimonó a húgom szekrényéből
10. Infinity variálható ruha

holy duck_10 x 10 kihivas_2018 nyar

Fotó: Mészáros Virág

Íme, a nyári gardróbkihívás 10 szettje

10 x 10 / 1. nap

Tavaly fedeztem fel az Infinity márkát. Nagyon megtetszett az egy ruhából sok ruha koncepció. Már tavaly beszélgettünk arról, hogy valamikor tesztelhetem a ruháikat, most jött el az alkalom. Gyönyörű színeik vannak, de a nagyon biztonságos sötétkéket választottam, amely hivatalosan a legsötétebb árnyalat a hideg nyár színtípus számára. Azt biztos hallottátok, hogy a navykék minden színtípusnak jól áll (nem a legjobb, de jó). Ha menyasszonyként nem szeretnétek kicseszni a koszorúslányaitokkal, öltöztessétek őket sötétkékbe.

A ruha bizonyos testalkatok számára ezerféle módon viselhető. Én melltartó nélkül hordom, mert úgy aztán tényleg úgy tekerem, ahogy akarom. A #viseld30szor gondolkodásba teljesen beleillik. (Csak akkor vedd meg, ha legalább 30-szor fel tudod venni.) Az alapanyaga viszont 98% poliészter, 2% elasztán, műanyag tulajdonképpen, ami már komolyan gondolkodóba ejti azokat, akik 2.0-s szinten állnak.

Mit viseltem még?

  • fonott kosár – sajtócsomaggal érkezett a szerkesztőségbe, én pedig nem hagytam elanyátlanodni, hasonló szépségek vannak a Fonott márkánál
  • ezeréves Gaudi szandi
holy duck_10 x 10 kihivas_2018 nyar_10

Fotó: Mészáros Virág

10 x 10 / 2. nap

Ebben a nadrágban vagyok azon a fotón is, amivel indult a Holy Duck! Instagram-oldala. A khaki nem szerepel a színpalettámon, a nadrág mégis megvan. Szeretem, viselem, de főleg itthon és hétvégén, mert a lábaimat csak a legdurvább melegben mutogatom. A fotón szépek, élőben kevésbé, meg mindenkinek vannak gyenge pontjai. Aznap sokat gyalogoltam, ezért is a futócipő. Meg azért is, mert nénisedek, és baromi jó futócipőkben talpalni egész nap.

Honnan van…?

  • A cipő az Adidas óceáni hulladékból készült kollekciójának az egyik modellje.
  • A kulacs a Hulladékmentes webshopból származik, ahol a Holy Duck! blog olvasóiként kedvezményesen vásárolhattok.
holy duck_10 x 10 kihivas_2018 nyar_8

Fotó: Mészáros Virág

10 x 10 / 3. nap

Ti mennyi cuccot cipeltek magatokkal nap mint nap? A bejárós napjaimon van nálam laptop, töltők, kulacs, jegyzetfüzet, neszesszer, vászonzsákok, kulcs, pénztárca. Volt olyan kolléganőm, aki retiküllel járt dolgozni, sose tudtam, hogyan csinálja. Mondjuk ennyi cucc, mégsincs nálam soha zsepi. Ki érti ezt?

Mit viselek pluszban?

holy duck_10 x 10 kihivas_2018 nyar_7

Fotó: Mészáros Virág

10 x 10 / 4. nap

Új felfedezésem a Cream Használtruha Blaha Lujza téri üzlete: hatalmas, rendezett, átlátható. Ugyan csak ezt a nadrágot vettem eddig, DE rendszeresen betérek tanulmányútra (színek, anyagok). Javaslom, árucsere körül menjetek! A Facebook-oldalukon minden infó fent van.

A body egy újabb PIZSI darab, most nagy leértékelések vannak. Imádom a bodykat, van két télim, ez pedig szuper nyári. Magyarországon készül, magyar a dizájn, papír a csomagolás, Mandzák Enikő pedig a Fashion Revolution Hungary tagjaként mindent megtesz, hogy egyre fenntarthatóbb legyen a termék.

holy duck_10 x 10 kihivas_2018 nyar_4

Fotó: Mészáros Virág

10 x 10 / 5. nap

Augusztus folyamán szinte minden hétvégén gyakorló színtanácsadást tartottam. Hatalmas élmény látni, hogy mennyire meg tud változtatni embereket egy-egy felismerés, és mennyi magabiztosságot ad, ha rájönnek, mi is áll jól rajtuk. A színtanácsadás alatt általában nem viselek feltűnő árnyalatokat és sminkelni sem sminkelek. Mivel a tanácsadást smink nélkül végezzük, úgy helyes, ha nekem is látszanak a bőrhibáim és a karikáim.

A nyakláncot a Printában vettem, és bár nyakláncnak még senki nem hívta (mindenféle egyéb nevet kapott), én imádom!

holy duck_10 x 10 kihivas_2018 nyar_3

Fotó: Mészáros Virág

holy duck_10 x 10 kihivas_2018 nyar_3a

Fotó: Mészáros Virág

10 x 10 / 6. nap

Soha nem szerettem a lábaimat. Egészen pontosan azóta nem szeretem, amióta először láttam fotón, és felfogtam, milyen göcsörtös, csálé, furcsa, tömzsi. Vannak olyan nők, akiknek rajongok a lábaiért, szilas, szálkás, inas, egyenes lábak ezek. A legszebb az egészben, hogy a párom pont a lábamat szúrta ki lassan négy éve a Tinderen. És higgyétek el, még így sem könnyű szeretnem a lábaimat, inkább csak elfogadom őket… ööö… igyekszem…

holy duck_10 x 10 kihivas_2018 nyar_9a

Fotó: Mészáros Virág

10 x 10 / 7. nap

Ti felvennétek ugyanazt a ruhát egymás után több esküvőre – vendégként? Nemrég a Liluland.hu újságírója ezzel a kérdéssel keresett meg. (A cikk időközben el is készült, itt olvashatjátok.) Azt gondolom, hogy igen – főleg egy ilyen variálható ruhát! De ha egy egyszerű, basic ruhám lenne, a kiegészítőkkel máris teljesen „át lehet alakítani”. Ti hány esküvőre mentek idén? Mit gondoltok a ruhakérdésről?

holy duck_10 x 10 kihivas_2018 nyar_11

Fotó: Mészáros Virág

10 x 10 / 8. nap

Semmi extra, laza szett és kánikula.

holy duck_10 x 10 kihivas_2018 nyar_2

Fotó: Mészáros Virág

10 x 10 / 9. nap

A két ruhadarab körülbelül egy év eltéréssel került hozzám – mindkettő másodkézből. A cipő a Mandragora Design egyik gyönyörű darabja.

holy duck_10 x 10 kihivas_2018 nyar_1

Fotó: Mészáros Virág

holy duck_10 x 10 kihivas_2018 nyar_1a

Fotó: Mészáros Virág

10 x 10 / 10. nap

Nagyon sokat gondolkodom mostanában az alapanyagokon. A külföldi bloggerek, akiket követek, olyan márkákat posztolnak, amelyek természetes alapanyagokkal dolgoznak. A magyar szakemberek többsége a kevertszálas alapanyagokat részesíti inkább előnyben a tartósság és formatartás miatt. De mi van akkor, ha valami 100% műszál, bírja a bőrünk és az a tökéletes darab? Mondjunk rá nemet? Ti figyelitek az alapanyagokat vásárláskor?

A kis pénztárcát, ami övre is szerelhető, a Mittersisters workshopján készítettem.

holy duck_10 x 10 kihivas_2018 nyar_5

Fotó: Mészáros Virág

holy duck_10 x 10 kihivas_2018 nyar_5a

Fotó: Mészáros Virág

(Visited 1 295 times, 1 visits today)