„Már a blogod indulása óta lelkesen követlek, és nagyon tetszik a témához való hozzáállásod és az egész munkásságod. Nagyon megfogott annak idején a Bálint Sárával készített interjúd, és el is terveztem, hogy mindenképp újrahasznosított menyasszonyi ruhám lesz. Nos, ez október 6-án meg is valósult” – írta levelében Réka, aki szeretett volna egy-két mosolyt csalni az arcomra. Jelentem: sikerült. Nem egyet, mert azóta mindig mosolygok, amikor csak eszembe jut a levél és a fotók, amiket küldött.

Réka „nem úszta meg” egyetlen levéllel, küldtem neki néhány kérdést, hogy ti is többet tudjatok meg erről a gyönyörű ruháról. Ha emlékeztek, Bálint Sára újrahasznosított csipkékkel is dolgozik a menyasszonyi ruhák készítésekor. 2017-ben beszélgettünk erről, az interjút itt olvashatjátok.

Újrahasznosítás

„Az volt a terv, hogy otthonról, anyutól és nagyikámtól kérek valami régi csipkét, amit bele tudunk építeni a ruhába, de sajnos nem akadt otthon semmi. Így megbeszéltük Sárával, hogy elkezdek keresgélni a Vaterán, a Jófogáson és ő pedig megnézi, hogy mi az, amivel tud dolgozni. Végül egy antikos online felületen, a Galéria Savarián sikerült rábukkanni az anyagra, ami csipkestólának volt meghirdetve. Szerencsére pont akkora volt, amiből teljesen kijött a felsőrész” – írja Réka, aki sok-sok fotót is küldött az alapanyagról és a ruháról.

Katona Réka esküvő Bálint Sára ruha

Slow fashion

„2017 óta dolgoztunk a ruhán. Nem kellett kapkodnunk, mivel időben megtaláltuk egymást Sárával. Azért volt ennyire lassú a folyamat, mert nem csak annyiból álltak a találkáink, hogy felpróbáltam a ruhát, majd hazamentem, hanem nagyon sokat beszélgettünk is. Igazából könnyen megtaláltuk a közös hangot.

Már 2018 júliusában úgy álltunk, hogy elhozhattam volna a ruhát, mert kész volt, de aztán jöttek újabb ötletek a maradék anyagból, hogy a lehető legtöbb sallangot is felhasználjuk és végül egy héttel az esküvő előtt kaptam meg, akkor került fel rá az utolsó minta.”

Katona Réka esküvő Bálint Sára ruha Katona Réka esküvő Bálint Sára ruha

Örökkön örökké

Rékának kifejezetten az volt a célja, hogy a ruhát, amelynek a szoknyarésze új anyagból készült, az esküvő után is viselhesse.

„Úgy lett kialakítva, hogy egy magasabb szárú nadrággal vagy szoknyával is tudom hordani. Én színházba tervezem viselni, de egy sima vacsorához egy zakóval is el tudom képzelni vagy valamilyen emelkedettebb hangvételű eseményen. Azonban nemcsak a felsőrészt tervezem viselni. Az alsószoknyát midire fogom elvágatni és még ötletelek, hogy hogyan is fogom kicsit feldobni, hogy elveszítse a menyasszonyi szoknya jellegét.”

Ezúton is még egyszer köszönöm a történetet Rékának és Sárának!

Katona Réka esküvő Bálint Sára ruha Katona Réka esküvő Bálint Sára ruha Katona Réka esküvő Bálint Sára ruha

(Visited 1 803 times, 1 visits today)