A fenntartható divat nagyágyúi érkeznek áprilisban Budapestre. A 4. Globális Fenntarthatósági Divathét előadói között lesz a Fashion Revolution mozgalom kitalálója és egy Emmy-díjas divattervező is. De nem csak ezért érdemes jegyet váltani az eseményre.

Kihagyhatatlan a 4. Globális Fenntarthatósági Divathét azok számára, akik valamilyen módon kapcsolódnak a divatiparhoz – legyenek marketingesek, iskolavezetők, oktatók, hallgatók, tervezők és leendő tervezők, alkotók, alapanyaggyártók, kereskedők és még hosszan sorolhatnám. A főszervező, Mányiné dr. Walek Gabriella meghívását elismert szakembereken kívül több szakmai nagyágyú is elfogadta, akiket egyszer az életben látni és hallani kell.

Röviden a Globális Fenntarthatósági Divathétről

A Globális Fenntarthatósági Divathetet negyedik alkalommal rendezik meg Budapesten. Az egyedülálló esemény ötvözi a nemzetközi konferenciákat, workshopokat, panelbeszélgetéseket és divatbemutatókat. Az idei rendezvény mottója:

„A jövő rajtunk múlik!”

A szervezők arra biztatnak bennünket, hogy gondolkodjunk tudatosabban a fogyasztásunkkal kapcsolatban, hiszen a jövőnk egyetlen alternatívája a fenntartható fogyasztásban rejlik.

Az esemény április 8-án startol egy zártkörű sajtótájékoztatóval, majd április 9-én, kedden szakmai konferenciával folytatódik, amelynek részletes programját itt olvashatjátok. Ezen és az ezt követő ökodivatbemutatón is csak vásárolt jeggyel tudtok részt venni.

Viszont április 10-én, szerdán, a konferencianap teljesen ingyenes.

A nemzetközi konferencia 10:00-kor kezdődik, és a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara ad neki otthont. Csak azért érdemes regisztrálni, mert nagy érdeklődés várható. Pedig kár lenne lemaradni róla, mert fantasztikus előadókkal találkozhattok. A teljes listát itt olvashatjátok, én csak három kedvencemet emelem ki.

Kedvenc előadóim a 4. Globális Fenntarthatósági Divathéten

Carry Somers

A Fashion Revolution jelenleg a világ legnagyobb, divattal kapcsolatos aktivista mozgalma, amelyet Carry Somers hívott életre nem sokkal azután, hogy 2013. április 24-én Bangaldes fővárosában, Dakkában összeomlott egy nyolcemeletes épület, a felső szinteken ruhagyárakkal. 2013 óta emberek milliói csatlakoztak a mozgalomhoz világszerte. A Fashion Revolution pedig ma már több mint 100 országban van jelen – köztük Magyarországon is. Carry Somers arról fog mesélni, milyen hatása volt a divatiparra a Fashion Revolution mozgalomnak.

View this post on Instagram

#Repost @latinamericanfashionsummit ・・・ We are glad to announce that Carry Somers is one of the remarkable #Sustainability panelists that will participate this november in #LAFS2018. @carrysomers is the founder of  Fashion Revolution, the world's largest fashion advocacy movement. Fashion Revolution encourages supply chain transparency through its hashtag #whomademyclothes, aiming to bring visibility to millions of invisible workers in the fashion supply chain. For the previous two decades, Carry focused on running her fashion brand Pachacuti. Her collections were shown at London, Paris and Milan Fashion Week and sold in some of the world’s foremost luxury stores. She has won numerous awards for her work and met the Queen in recognition of her significant contribution to British business. She was named one of the most influential people in London. Don’t miss the opportunity to participate in #LatinAmericanFashionSummit #findyourpurposeinLAFS #fashionrevolution #pachacuti #LatinAmericanFashion #pachacutiuk

A post shared by Carry Somers (@carrysomers) on

Jeff Garner

Nemrég kapott Emmy-díjat, Gisele Bündchen, Taylor Swift, Cameron Diaz, Rihanna, Miley Cyrus vagy Sheryl Crow viselik a ruháit. A divatbemutatón az ő kreációi is láthatók majd, az április 10-i ingyenes konferencianapon pedig arról fog mesélni, milyen toxinok léteznek a divatiparban, és milyen hatásuk van ezeknek az egészségünkre. Jeff Garner kollekciói tervezésénél mindig szem előtt tartja a fenntarható design és az ökotextíliák – egészségre nem káros – követelményeit.

View this post on Instagram

With Jeff Garner @prophetik at Edinburgh Castle. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ . Tonight is the launch of his incredible collection “Women of the Crown” with @histenvscot – inspired by the original Royal fashion icon, Mary Queen of Scots. 🔥🏰✨⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ . #prophetik #jeffgarner #maryqueenofscots #womenofthecrown #sustainablecouture #scotland #scotlandisnow #fairytalecastle #architecturelovers #tailcoat #waistcoat #castle #chateau #enchantedcastle #hauntedcastle #queenelizabeth #gargoyles #edinburghcastle #luxuryscotland #edimbourg #edinburgh #ecosse #scottishhighlands #walkerslater #tweed #outlander #scottishcastle #scottishfashion #medieval #scottishstyle

A post shared by Solveig 🍁⚜🍂 (@solveiginscotland) on

Alice Beyer

Személy szerint nagyon várom az ő előadását, mert a körforgásos divat a fenntartható divat 2.0-s változata szerintem, és ő ennek a témának az elismert szakértője. A körforgásos divatnál már a termék tervezésénél beépítik azt a gondolatot, hogy minél tovább használható, minél könnyebben újrahasznosítható vagy lebomló legyen minden eleme.

Fontos linkek

Az összes programról ide kattintva >>> tájékozódhattok.

A Globális Fenntarthatósági Divathét Budapest programja a Facebookon.

Az összes eseményre a jegyeket itt vásárolhatjátok meg.

(Visited 482 times, 1 visits today)