Amikor beköszönt a jobb idő, előkerülnek a tavaszi ruhadarabok, a vékonyabb dzsekik, blézerek, zakók, a lengébb blúzok és vékonyabb ingek, a szoknyák és a rövidnadrágok. De mi történjen azzal a sok téli holmival, amit innentől kezdve hónapokig nem vesztek fel? A legfontosabb, hogy késő őszig ne essen baja, és ne a rossz tárolás miatt legyen ruhaszemét. A Hulladékmentes.hu-n megjelent cikkemben tárolási ötleteket osztok meg veletek.

Téli ruhákat ne most adományozz!

Még mielőtt a ruhák tárolására rátérnék, szót kell ejtenem a tél végi szelektálásról is. Elképzelhető, hogy mostanra derül ki számodra, hogy bizonyos téli ruhadarabokat már nem szívesen viselsz ilyen vagy olyan okokból. Ha mások által még viselhető darabokról van szó, azaz szívesen továbbadnád ezeket, például adományba, ne tedd!

Az adományboltok, anyaotthonok, családsegítők, de még a használt ruhákkal foglalkozó kis magyar vállalkozások sem vesznek be tavasszal téli ruhákat. Ennek oka egyszerű: nem tudják ezeket a ruhadarabokat sem tárolni, sem eladni. Segítsd a munkájukat és az adományozást azzal, hogy mindig szezonális darabokat adsz tovább – kimosva, felújítva, hordható állapotban.

A kiszelektált téli darabokat tedd félre. Egyrészt most talán lesz időd boholytalanítani (borotvával vagy boholytalanító készülékkel), megjavítani és kimosni ezeket. Másrészt elképzelhető, hogy ősz végén újra megtetszik az adott ruhadarab, és szívesen viseled még egy szezonban.

5 tipp a téli ruhák tárolására

Penész, molylepke okozta kár, kivasalhatatlan gyűrődések, egyéb fizikai sérülések, kimoshatatlan izzadtságfolt – mind a ruháid ellenségei. Egyrészt senki nem szeretné, hogy a kedvenc ruhadarabjai a szemétben végezzék. Másrészt a ruhaszemét jelenleg amúgy is olyan komoly probléma, amelyhez környezettudatos ruhavásárlóként senki nem járul hozzá szívesen.

Milyen tippek segítenek abban, hogy megfelelően tárold a téli ruhadarabokat? Olvasd tovább a cikket a Hulladékmentes.hu-n >>>

(Visited 608 times, 1 visits today)