Ha most keresnék szín- és stílustanácsadót, biztosan olyan szakemberhez fordulnék, akiről tudom, hogy kiemelten fontos számára a környezetvédelem, a fenntarthatóság, a környezettudatosság. Már csak azért is, mert így a tanácsadás során beszélgethetnénk a színeken és a ruhákon kívül a hulladékcsökkentésről, a zero waste tapasztalatokról, az életmódváltásról. Szerencsére egyre többen vannak, ismerjétek meg őket is.

Balla Gabi

Honlap: www.bgstilus.com
Szolgáltatások: https://bgstilus.com/szolgaltatasok/
Facebook: https://www.facebook.com/bgstilus/
Instagram: https://www.instagram.com/ballagabi.stylist/

Hol tartasz tanácsadást?
A Slow Studio-ban (Móricz Zsigmond körtér), illetve külső helyszíneken, Budapesten és vidéken cégeknél, magánszemélyeknél.

Melyik a kedvenc ruhadarabod, amelynek története van?
Elsőre a Vintage Treats overálomra esett a választás, mert imádom a színeit, mert retró, mert nagyon egyedi és szuper lenge nyári anyag a ’80-as évekből.

Eszembe jutott még egy turis overál, amit azért szeretek, mert olyan vidám és annyira én vagyok a kicsit infantilis beütésével. Csak körbeszaladtam egy Hádában másnak keresve valamit, és ott volt. Gyerekméret, de próba nélkül elhoztam, a varrónőm később rám igazította.

Milyen színtípusba tartozol, és mennyire öltözöl e szerint?
Tél-nyár (hideg tél) és az esetek 80–90 százalékában. A harmóniát tartom szem előtt, nem a szigorú szabálykövetést a színek viselésénél (is).

Olvasd el ezt a cikket is! Színtanácsadás: mi a különbség a tél és a nyár színtípus között?

Mi volt a fordulópont az életedben, ami közelebb vitt a környezettudatossághoz?
Hosszú folyamat volt: 20 éve kezdődött az élelmiszerekkel, majd 15 éve kezdtem kiszórni a vegyszereket. Körülbelül 5 éve nem eszem gyorskaját és sajnos a legutolsók között volt a fast fashion.

Ebben a fordulópont a te blogod volt, 2017 januárjában, onnantól kezdve néztem másképp a ruhákra, majd miután láttam a The True Cost című dokumentumfilmet és dolgoztam együtt a Messzelátó Egyesülettel, azzal megpecsételődött a sorsom.

Még 2017 hozta magával a műanyag csomagolások visszaszorítását (akkor vettem végre vízszűrő kancsót és kulacsot is az ásványvizek helyett), majd 2019-ben jött a zöld fürdőszoba workshop Shamobagsnél, egyre több itthon készült tisztítószer, testápoló, hazai organikus szépségápolás, és beléptem a csomagolásmentes boltos körbe is.

Mi volt a legnagyobb rádöbbenés az elmúlt időszakban?
Talán a mikroműanyag. Már nem veszek halomra, de sok kevert szálas ruhám van, amit ameddig lehet, hordok. A mosásukkor azonban egyből bevillan, hogy ezzel bármennyire is vigyázok, valami rosszat teszek.

Az is rádöbbenés volt, amikor hallottam előadásokon azt a mondatot, hogy a folyóvíz színe a következő szezon trendszínével egyezik meg a távol-keleti országokban. Akkor rádöbbentem, mennyire nem gondoltam bele az apró részletekbe. Attól, hogy nem látom, hogyan készül egy ruhadarab, a folyamat létezik és nagyon is kártékony lehet.

Mindent a mikroműanyagról: itt olvashatsz cikkeket a témában

Gózon Eszter

Honlap: www.gozoneszter.com
Facebook: https://www.facebook.com/gozon.eszter.the.less.waste.stylist/
Instagram: https://www.instagram.com/the_less_waste_stylist/

Hol tartasz tanácsadást? Magyarországon főként Budapesten, de ha hívnak, máshova is örömmel megyek, külföldön pedig Zürichben, Bázelban és Waldshut-Tiengen környékén (Dél-Németország és Magyarország között ingázom).

Melyik a kedvenc ruhadarabod, amelynek története van?
Nagy sálmániás vagyok, az év nagy részében hordok sálat, a kedvencem közülük viszont az, amelyiket a férjemtől kaptam egy karácsonyra, és amelyikben megszültem a fiamat.

A kórházban a szülés alatt már nem volt időm levenni, aztán amikor megszületett a fiam, akkor döbbentem rá, hogy végig a nyakamban volt.

Úgy tervezem, hogy életem végéig hordani fogom, és még sok hasonlóan boldog közös élményünk lesz majd együtt. (Apropó, később arra a színtanácsadásra is, amely elindított a színtanácsadói utamon, ebben a sálban mentem.)

Milyen színtípusba tartozol, és mennyire öltözöl e szerint?
Tavasz-ősz (meleg tavasz) vagyok, és a ruhatáram több mint 90%-a meg is felel ennek. Egyszerűen akkora a különbség a között, amikor a saját színeimet viselem és a között, amikor nem, hogy egy idő után maguktól kiszelektálódtak azok, amelyekben nem „ragyogtam” (vagy amelyekben szimplán betegnek tűntem). A maradék a „sminkkel jó lesz” ősz-tavasz (meleg ősz) ruhák kategóriája. Érdekes módon ősszel és télen sokszor jobban érzem magam ezekben a kicsit sötétebb és kevésbé élénk színekben, mint a saját világos és élénk árnyalataimban. Ja, és a jegygyűrűm, amely fehérarany, és egyáltalán nem illik a színtípusomba, de ez az, amit csak emiatt nem szeretnék lecserélni.

Olvasd el ezt a cikket is! Színtípusokról és színtanácsadásról azoknak, akik most hallanak erről először

Mi volt a fordulópont az életedben, ami közelebb vitt a környezettudatossághoz?
Szép lassan közelítettem a környezettudatosság felé, azt hiszem, az első olyan élményem, ahol aktívan tettem is valamit, a Messzelátó Egyesület 50 km-es diétája volt (ahol egy hónapig megpróbáltam csak olyan élelmiszert enni, amit az 50 km-es környezetemben gyártottak).

De az igazi átkattanás (mint sokaknál) nálam is Bea Johnson könyve volt még 2015-ben. Utána kezdtem bele a hulladékcsökkentésbe, alapítottam meg a Zero Waste Hungaryt, és indult el bennem egy olyan szemléletváltás, amely azóta is az egész életemet meghatározza.

Mi volt a legnagyobb rádöbbenésed az elmúlt időszakban?
Hogy mennyire alulreprezentáltak a ruhatáramban az alsótestre való ruhák.

Ha pedig nem az elmúlt időszakról van szó, nálam a fenntartható öltözködéssel kapcsolatban hatalmas váltás és rádöbbenés volt, amikor rátaláltam a színtanácsadásra, és

a korábbi „oké, hogy fair fashion, de mennyire rosszul áll” ruhatáram szép lassan átalakult a mostani (folyton alakuló és fejlődő) „fenntartható, és még jól is áll” gardróbbá.

Kovács Delinke

Honlap: https://www.delistyleblog.com/
Facebook: https://www.facebook.com/delistyleblog/
Instagram: https://www.instagram.com/delistyleblog/

Hol tartasz tanácsadást?
Szombathelyen van egy stúdióm, de igény esetén máshol is szívesen tartok.

Melyik a kedvenc ruhadarabod, amelynek története van?
Van egy fekete műbőr culotte fazonú nadrágom. Egy leárazás alkalmával vettem. Amikor megláttam, egyből tudtam, hogy ez én vagyok. Persze ebben még nincs semmi különleges, viszont lassan öt éve van meg és évszaktól függetlenül mindig viselem. Akár nőiesebb összeállításban, de sportcipővel is szeretem.

Attól függetlenül, hogy fast fashion márka még mindig jó állapotban van, pedig sokat hordom. Ami számomra még kedvesebbé teszi ezt a darabot, hogy 2017-ben annak a szettnek a része volt, amivel megnyertem a Marie Claire Év street style szettje pályázatának szakmai elismerését.

Milyen színtípusba tartozol, és mennyire öltözöl e szerint?
Sötét tél típus vagyok. 70%-ban a színtípusomnak megfelelően öltözöm, viszont nagyon kedvelem a hideg pasztellszíneket is, főleg a világoskéket. Ezeket is szívesen beleviszem az öltözködésembe. Ilyenkor kiegészítőkkel és megfelelő árnyalatú rúzzsal szoktam „kompenzálni”.

Mi volt a fordulópont az életedben, ami közelebb vitt a környezettudatossághoz?
Már tiniként is szerettem a second hand üzleteket. A legmenőbb darabjaim onnan voltak. Akkor még nem a környezettudatosság miatt preferáltam, pusztán örültem, hogy olyan ruhákat találtam, amelyek biztosan nem jöttek szembe velem az utcán.

Nagyjából egy éve indult el bennem a folyamat. Többek között a blogodat olvasva kezdtem egyre jobban nyitni a téma felé.

Majd elkezdtem figyelni a vásárlási szokásaimat is. Észrevettem, hogy hiába vásároltam valami új dolgot, ami fazonban és színben is megfelelő volt, mégsem nyúltam hozzá gyakran. Jobban szerettem a már meglévő, régebbi darabjaimat kombinálni. Ez is arra világított rá, hogy az újdonságokra csak a szemeim vágytak, de igazából semmi szükségem azokra. Így aztán fokozatosan, de minimálisra csökkent a vásárlások száma.

Az utóbbi időben pedig sokat olvasok a fenntarthatóságról, a divatipar okozta károkról, ami arra ösztönöz, hogy tennem kell érte és ellene. Ez nem olyan dolog, amit egyszerűen a szőnyeg alá lehet söpörni.

Tudom, hogy a korábbi szokásaim károsak voltak, de a változtatással én is hozzá tudok járulni a javuláshoz.

A tanácsadásokon is egyre több olyan hölggyel találkoztam, akiknek fontos a környezettudatosság és nem szeretnének ruhákat halmozni, hanem a céljuk egy jól működő, fenntartható ruhatár kialakítása.

Egy dolog van, amiben még nem tudtam változásokat elérni. Sajnos a cipők a gyengéim.

Mi volt a legnagyobb rádöbbenésed az elmúlt időszakban?
Egy ideig péntekenként néhány üzletet meglátogatva különböző stílusban szetteket állítottam össze, hogy abból is inspirálódhassanak az oldalaimat követők. Az egyik ilyen alkalommal a kezembe került egy csinos overall. Akciósan 1500 forint volt. Fel is tettem magamban a kérdés: ez most komoly? Először azt hittem, tévedés, de nem volt az. Még így is jól jár a cég, miközben akik ezeket a ruhákat készítik, létminimum alatti bérért dolgoznak. Majd megnéztem a The True Cost című filmet és utána nagyon elszégyelltem magam.

Olvasd el ezt a cikket is! Megnéztem ezt a filmet, és nem tudtam többé ruhát vásárolni úgy, mint előtte – The True Cost

Mayer Ágnes

Facebook: https://www.facebook.com/lyourcolours

Hol tartasz tanácsadást?
Budapesten gyakorlatilag bárhol, mert kérésre házhoz tudok menni.

Melyik a kedvenc ruhadarabod, amelynek története van?
Egy táska, amit több mint 15 éve vettem a Móriczhoz közel egy kis turkálóban. Akkor volt, ha jól emlékszem, 2600 forint, amit kicsit sokalltam is, de ez egy Tommy Hilfiger táska. Mára már ennek a márkának meg a többinek nincs jelentősége számomra, de akkor még ritkaságnak számított turikban ilyesmit találni. A táska különlegessége, hogy farmer. És én imádom a farmert. Ezt a táskát aztán tényleg mindenhez fel lehet venni. És én hordtam is sokat, és hordom is, a mai napig. Ki tudja, hova elkísért már? Mennyi bulit, randit, munkanapot, sétát stb. látott már. És az is biztos, hogy ez a darab kapta a legtöbb dicséretet másoktól is.

Milyen színtípusba tartozol, és mennyire öltözöl e szerint?
Élénk tavasz (tavasz-tél) színtípus vagyok és többnyire a színpalettámból öltözök. Azért van pár régebbi kedvenc darabom is, amiket nagyon szeretek felvenni, annak ellenére, hogy nem az én színem, egy kis „csalás” nekem abszolút belefér. Az edzőteremben és az uszodában vagy egy kerti játék közben például nem figyelek erre, de ha új ruhákat veszek, akkor azokat már szinte kizárólag a színtípusom szerint választom.

Mi volt a fordulópont az életedben, ami közelebb vitt a környezettudatossághoz?

Konkrét fordulópontra nem emlékszem, de a környezettudatosság valahogy mindig is ott volt az életemben. Ezzel akartam foglalkozni, ilyen területen akartam tanulni, és végül természetvédelmi mérnökként végeztem.

Az elmúlt 15 évben én voltam az, aki kiharcolta otthon és az összes munkahelyemen a szelektív szemétgyűjtést. Visszaváltható üvegekre cseréltem a repiüdítőket, és újrapapír promoajándékokat csináltattam a céges rendezvényekre. 14 éves korom óta second hand rajongó vagyok, így az elmúlt 20 évben sok embert vittem magammal mindenféle turkálókba, és régebben ruhacseréket is szerveztem. Szép lassan egyre több területen lettem környezettudatos. Végül a fenntartható divattal kezdtem mélyebben foglalkozni, és így kanyarodtam a színtanácsadáshoz is.

Mi volt a legnagyobb rádöbbenés az elmúlt időszakban?
Az egyik az anyagok jelentősége, hogy mennyire nem mindegy, miből készül, amit viselünk. Mert az egy szuper dolog, ha használtan veszünk ruhákat, de ha azok nagy része műszálas, akkor lehet, hogy „nem vagyunk sokkal beljebb”. A turkálók is tele vannak alacsony minőségű fast fashion darabokkal, amiket jobb átugrani. Egyrészt mert ezek rendszerint nem hosszú életűek, másrészt mert gyakorlatilag mosás közben folyamatosan szennyezzük velük a környezetet. Nagyon érzékeny a bőröm, úgyhogy ez is segít, hogy elkerüljem a műanyag vagy rossz minőségű anyagokat.

A másik dolog a hazai termékek jelentősége és sokszínűsége. Ha valamit nem találok meg használtan, akkor szívesen szemezgetek a hazai márkákból. Mindig rácsodálkozom, hogy mennyi szuper dolgot készítenek kis hazánkban. Igyekszem őket felfedezni, és ami nagyon megtetszik, mert látom benne színek szerint is a lehetőséget, azt be is mutatom az oldalamon.

Magyar márkák iránt érdeklődsz? Nézd meg ezt a gyűjtést! Fenntartható és etikus magyar márkák, tervezők, alkotók

Szabó Mira

Honlap: https://csinosanyu.hu/
Szolgáltatások: https://csinosanyu.hu/szin-stilus/ és https://csinosanyu.hu/gardrobfrissites/
Instagram: https://www.instagram.com/miraemma_szabo/
Facebook: https://www.facebook.com/csinosanyu/

Hol tartasz tanácsadást?
Székesfehérváron.

Melyik a kedvenc ruhadarabod, amelynek története van?
Különleges történettel rendelkező ruhám nincs, de vannak kedvenc turikincs darabjaim. Például ez a virágos ruha és a gyöngyökkel kivarrt kardigán. Nagyon sokat hordom őket külön-külön és együtt is. A ruhának annyi a sztorija, hogy szülés után nem volt egyetlen ruhám sem, amiben szoptatni tudtam volna. Márpedig én sokkal jobban szeretem a szoknya-felső összeállítás helyett az egész ruhákat.

Így akadtam végül erre az elöl gombos praktikus darabra, amiből aztán szerelem lett. A kardigánt igazából csak a gallérja miatt vettem meg. Azt gondoltam, majd szépen lefejtem a gyönyörű gyöngyös csipkét, és felapplikálom egy másik ruhára. Aztán pár héttel később egy mentaszínű ingemhez felkaptam magamra, mert színben pont passzolt, és onnantól a ruhatáram része lett.

Mindkét darabbal dolgoznom kellett, hogy hordhatóvá váljon. A kardigán túl nagy méret volt, így be kellett belőle vennem, és a gyöngygallért is végig hozzá kellett varrnom kézzel az anyaghoz, hogy a helyén maradjon (gyanítom, hogy emiatt vált meg tőle az előző tulajdonosa). A ruháról pedig hiányzott két gomb, amit két régivel (és teljesen mással) pótoltam – ezektől a dolgoktól lett igazán az enyém ez a két darab.

A Fashion Revolution oldalán olvastam egyszer egy idézetet, amit szintén a magaménak érzek:

If it’s not worth mending, it’s not worth buying. (Ha nem éri meg megjavítani, nem éri meg megvásárolni sem.) Számomra nem attól értékes egy ruha, mert tökéletes, hibátlan, hanem mert beleszeretek.

Milyen színtípusba tartozol, és mennyire öltözöl e szerint?
Tél-tavasz, azaz élénk tél típusba tartozom, és szeretem is a színeimet. Viszont mikor a kisebbik lányommal várandós lettem, elkezdtem a színpalettám világos színeihez jobban vonzódni, így mostanában sokat kísérletezek a pasztellárnyalatokkal.

Mi volt a fordulópont az életedben, ami közelebb vitt a környezettudatossághoz?
Az első gyermekem megszületése 14 évvel ezelőtt. Azt hiszem, ezzel nem vagyok egyedül, sokan vagyunk, akikben ilyenkor tudatosul, hogy felelősek vagyunk a gyermekeink jövőéért és azért a Földért, ahol majd ők fognak élni.

Mi volt a legnagyobb rádöbbenésed az elmúlt időszakban?
Szentesi Réka divatkutatóval olvastam nemrég egy interjút, és volt egy gondolata, amelynél azt éreztem, hogy végre valaki megfogalmazta azt, amit én is érzek, csak nem tudtam ilyen frappánsan formába önteni: „Az a legfenntarthatóbb termék, ami el sem készül.”⁣

A divatiparban túltermelés és túlfogyasztás van. Feleslegesen sok ruhát gyártanak, mi pedig feleslegesen sok ruhát vásárolunk. Kicsit lassítani kellene ezen is, mint annyi minden máson.

Amit én tehetek, hogy nem vásárolok új ruhát, ha csak egyetlen mód van rá. Újrahasználom azt, ami már van a világban, és egy praktikus minimál gardróbot tartok fenn magamnak csak annyi ruhával, amennyire valóban szükségem van.

Hallgasd meg a Szentesi Rékával készített interjút a Nincs egy göncöm se! podcastcsatornámon! Kattints ide, és már indul is >>>

Tankó Judit

Honlap: https://jujuszinesstilus.hu/
Szolgáltatások: https://jujuszinesstilus.hu/szolgaltatasaim
Facebook: https://www.facebook.com/jujuszinesstilus/
Instagram: https://www.instagram.com/jujuszinesstilus/
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UC0HwRJJPE1nxfpKpRfvJikA
Pinterest: https://hu.pinterest.com/jujuszinesstilus/

Hol tartasz tanácsadást?
Budapesten, Székesfehérváron és Tiszaújvárosban.

Melyik a kedvenc ruhadarabod, amelynek története van?
Kedvenc turis darabom egy Marks & Spencer blézer, amelyre nagyjából nyolc éve találtam rá. Ha ránézek, teljesen magamat látom a színeiben, a mintájában. Emellett ez a blézer tükrözi számomra mindazt, amiért tizennyolc éves korom óta turizom: egyedi, jó minőségű, itthon nem is kapható márkájú dolgokat szerzek be baráti áron, amelyek hosszú éveken keresztül velem maradnak, és a szememet gyönyörködtetik, mikor viselem őket. (A képen látható szett minden darabja turis az ékszerek kivételével.)

Milyen színtípusba tartozol, és mennyire öltözöl e szerint?
Tavasz színtípusba tartozom. Ezt már több mint két éve tudom, és azóta folyamatosan alakítom ennek megfelelően a ruhatáramat. Tavasszal és nyáron szinte teljesen színhelyesen öltözöm. Ha hidegebbre fordul az idő, akkor szeretek egy kicsit az ősz színtípus színei között tévelyegni, de a számomra nagyon előnytelen, hideg színektől már távol tartom magam.

Mi volt a fordulópont az életedben, ami közelebb vitt a környezettudatossághoz?
Volt időszak, amikor csak a cipőim számolgatását 65 párnál hagytam abba, de körülbelül öt éve elkezdett foglalkoztatni a minimalizmus. Azóta az egész otthonomban, így a gardróbomban is csak olyan dolgok találhatók meg, amelyek állandóan használatban vannak, és örömömet lelem bennük. Felhalmozás helyett folyamatosan csökken a ruhásszekrényemben lévő holmik száma.

Gardróbcsere oldalon adom tovább azokat a ruháimat, amelyek nem a színtípusomnak megfelelőek, de más még valószínűleg boldogan viselné őket. Ha valamire szükségem van, akkor azt másodkézből szerzem be.

Erre van is egy gardróbstatisztikám, 85%-ban turis ruhákat hordok, 2018 augusztusában vettem utoljára új ruhát fast fashion üzletben. Csak akkor vásárolok új darabot, ha valamilyen nagyon speciális dologról, például egy bundával bélelt csizmáról van szó.

Mi volt a legnagyobb rádöbbenés az elmúlt időszakban?
Egy éve teljesítettem a Project 333 kapszulagardrób-kihívást, amelynek keretén belül 3 hónapon keresztül 33 ruhadarabból öltözködtem. Ebbe beleszámítottak a kiegészítők is, sőt, az én kapszulagardróbom felét inkább ékszerek, táskák és cipők képezték. Ekkor jöttem igazán rá, hogy mennyire kevés ruha is elég a mindennapokhoz. Ez idő alatt vásárolni sem vásároltam egyáltalán, és nem dőlt össze a világ.

Zolnay Víta

Honlap: www.vegandolcevita.hu
Facebook: https://www.facebook.com/vegandolcevita/
Instagram: https://www.instagram.com/vegandolcevita

Hol tartasz tanácsadást? Budapesten, a 13. kerület kertvárosi részén, abban a házban, ahol felnőttem.

Melyik a kedvenc ruhadarabod, amelynek története van?
Sok ruhadarabomnak van története, de én most kiválasztottam a gardróbom legöregebb darabját, ami picit több mint 40 éves. Anyu ezt hordta, amikor terhes volt velem, aztán és is viseltem mind a két terhességem alatt, és talán, ha nagyon vigyázok rá, egyszer majd a lányom is viseli.

Milyen színtípusba tartozol, és mennyire öltözöl e szerint?
Lágy nyár vagyok, de nem tudatosan használom a színeimet. Ezek esnek jól, és általában passzol a nagykönyvben leírtakhoz. De például a szürke és a kék szín jó a típusomhoz, jól is áll, mégsem hordok szinte soha, mert a lelkemnek nem esik jól.

Mi volt a fordulópont az életedben, ami közelebb vitt a környezettudatossághoz?
Minden komolyabb cikk, amit ebben a témában olvasok, kicsi fordulópont, mert mindig van mit változtatnom. Kisgyerekkorom óta vegetáriánus vagyok, szenvedélyesen imádom az állatokat. Anyukám mindig magával hurcolt a jógaórákra (amiket persze végigaludtam), ezért már korán találkoztam egy másik életfilozófiával. Mi soha nem dobáltuk ki a dolgokat gondolkodás nélkül. Anyunak Németországban élt a barátnője, gyerekként a lánya ruháit hordtam, amiket aztán újra továbbadtunk.

A körülöttünk lévő tárgyak és élőlények tisztelete mindig természetes volt számomra, hiszen így nevelkedtem. Innen pedig predesztinálva volt a vegánság és környezettudatosság.

Mi volt a legnagyobb rádöbbenésed az elmúlt időszakban?
Az anyagok! Elképesztő érdekesnek tartom, hogy mi mindenből készülhet szál, illetve abból anyag. Soha nem bírtam elviselni magamon a művi, illetve szintetikus anyagokat, de igazából nem értettem, miért. Mindig elég rossz voltam kémiából. Aztán egyszer elkezdtem gondolkozni ezen, tudatosan figyelni az anyagokat, majd utánanéztem és kiderült, hogy elképesztő idő, amíg ezek a szintetikus anyagok lebomlanak.

Nyomasztó belegondolni, hogy én már rég az enyészetté válok, de a ruháim még fertőzik a Földet!

Egységben az erő

Az elmúlt években egy fontos dolgot tanultam meg, amelyek általában megnyugvást hoznak, ha a vállalkozói létről van szó. Nem ellenségek, de nem is ellenfelek vagyunk. A következő tanácsadókkal, stylistokkal tulajdonképpen ugyanabban a csapatban játszunk – két dolog miatt is:

  • Hétköznapi embereknek segítünk abban, hogy több önbizalmuk legyen, magabiztosak legyenek, ki tudják húzni magukat a tükör előtt és az utcán is. Segítünk nekik meglátni azt a sok szépséget, ami bennük van, de valamiért még nem fedezték fel.
  • Nemcsak a vendégeinknek, ügyfeleinknek segítünk, hanem a bolygónak is. Alapvetően minden személyi stylist segít abban, hogy kevesebb felesleges ruhadarabot vásároljunk, de vannak, akik még komolyabban odafigyelnek a környezettudatos üzenetre. Ahhoz, hogy változást érjünk el, szükség van a gondolkodásmódunk átalakítására – ebben pedig nagyon nagy szerepük van a tanácsadóknak is.

Többször írtam, és még mindig tartom: hiszem azt, hogy mindenkinek megvan a saját tanácsadója, aki stílusban, ízlésben közelebb áll hozzá, mint mások. A leendő vendégek, ügyfelek elsősorban a személyiség, a stílus, az értékrend és a kommunikáció alapján döntenek.

Remélem, hamarosan megtaláljátok a saját tanácsadótokat ti is!

(Visited 2 947 times, 1 visits today)