Hogyan lehet globális szinten megváltoztatni egy olyan komplex iparág működését, mint a divatipar? Mekkora felelőssége és milyen feladata van az egyénnek? Ezek a kérdések jó ideje foglalkoztatnak, ezért is örültem, hogy Dr. Köves Alexandra, ökológiai közgazdász elfogadta a felkérésemet, és beszélgethettünk a témáról a Nincs egy göncöm se! podcast csatornámon.

Dr. Köves Alexandra, ökológiai közgazdász, tanácsadó, kutató, a Budapesti Corvinus Egyetem oktatója, nem mellesleg a Zöld Egyenlőség podcast csatorna házigazdája. A nevével először a nemnövekedés mozgalom kapcsán találkoztam, mélyen elgondolkodtatott az az interjú, amelyben erről az alternatív gazdasági irányról mesélt, amely – ahogy ő fogalmaz – a környezetileg fenntarthatóbb és társadalmilag igazságosabb működésbe vezet át.

Hogyan nézhet ki a nemnövekedés a divatiparban? Miért lehet megoldás a slow fashion, a helyi értékek támogatása? Erről is beszélgettünk:

Ne hagyd ki a beszélgetésemet Szentesi Réka divatkutatóval, akivel a karantén alatt próbáltuk felvázolni a divatipar jövőjét. Kapcsolódik a témához az az írásom is, amely a fast fashion márkák megingásának a következményeit tagjalja. Muszáj látnunk a helyzetet a bangladesi vagy a kambodzsai ruhagyári munkások szemszögéből is.

(Visited 634 times, 1 visits today)