A közösségi oldalakon terjedő kihívások egyrészt izgalmasak, másrészt a játékosságuk által könnyebb megmutatni vagy mesélni arról, milyen komoly és fontos téma a túlfogyasztás.

Így született a #30wears (#viseld30szor) sorozat, melynek minden egyes fotóját Mészáros Virág készítette 2016 októberében.

 

Nézd meg az összes outfitet!*

30/1 – A rózsaszín ruha esete a szarvasos nyaklánccal

30/2 – Az alkalmi ruha sportcipővel is jól néz ki

30/3 – Egy pulcsi és a tüll szerelme = „francia” szett

30/4 – Alkalmi ruha és gumicsizma? Ezt a hülyeséget!

30/5 – Khaki kabát, imádlak!

30/6 – És te mit viselsz, cica?

A kihívásról bővebben

A #30wears kihívást Livia Firth, Colin Firth brit színész felesége indította útjára (a kitalálója nem ő volt) az Eco-Age nevű, ökodivattal foglalkozó portálon, amelynek ő az egyik tulajdonosa.

A folyamatosan futó kampánnyal arra hívja fel a figyelmet, hogy csak akkor vegyünk meg bármit – teljesen mindegy, hogy fast fashion vagy fenntartható darabról van szó –, ha igennel válaszolunk a következő kérdésre:

Biztosan fel fogom venni legalább harmincszor?

Megtetszett a dolog, de úgy gondoltam, emelem a tétet. Elgondolkodtam azon, milyen ruhára költöttem sokat úgy, hogy közben alig volt rajtam. Ekkor jutott eszembe a rózsaszín alkalmi ruha, amelyet egy barátom esküvőjén viseltem 2011-ben, utána mindössze két alkalommal. Ez a ruha lett a főszereplője a kihívásnak, izgalmas pillanatokat éltünk meg együtt az újrafelfedezése utáni néhány hónap alatt, közben a ruhatáram megbecsült darabjává vált.

Fotó: Neményi Márton

 

És ti mit hoznátok ki a gardróbotok egyik elfelejtett darabjából?

* Az oldalt folyamatosan frissítem.

(Visited 384 times, 1 visits today)