Írtam egy könyvet a környezettudatos ruhatárról, a lassú divatról és a tudatos öltözködésről. Helló, slow fashion! a címe és a Gingko Kiadó gondozásában jelent meg 2021 novemberében.

Itt vásárolhatod meg a Helló, slow fashion! könyvet.

Helló, írj egy könyvet!

Amikor 2021 tavaszán megkeresett a Gingko Kiadó, hogy írnék-e könyvet, elbizonytalanodtam. A 2022-re terveztem be magamnak, 2023-ban jelent volna meg, ha csak rajtam múlik. Velük dolgozva viszont néhány hónapom volt arra, hogy leadjam a kéziratot.

Hetekig húztam az időt a válasszal. A harmadik Covid-hullám után szolgáltatóként nem volt épp rózsás a helyzet – sem anyagilag, sem mentálisan. Kifáradtam az elmúlt időszak hullámzásaiba, és azt is megfogalmaztam év elején, hogy nem szeretnék plusz feladatot a Holy Duck! blog és az azóta megszűnt Fenntarthatodivat.hu mellett, szanaszét vagyok már így is.

A megkeresés után az is dolgozott bennem, hogy érzéseim szerint mindig, de MINDIG hamarabb érkeztek a feladatok, mint ahogy készen álltam rájuk.

Nagyon komoly küzdelmeim voltak magammal, másokkal. És most az általam tervezettnél hamarabb írjak egy könyvet a fenntartható divatról? Amúgy évek óta a terveim közt szerepel. Két éve voltam is az egyik kiadónál az ötletcsírával, de egy megbeszélésnél tovább nem jutottunk.

Helló, írok egy könyvet!

Szóval ez a sok démon ült mellettem, amikor végül igent mondtam, mert közben az agyam tudta, hogy meg tudom csinálni. És azt is, hogy olyan könyv születik, amire szükség van, és nagyon bízom benne, hogy sikerült úgy összeállítani, hogy hasznos is lesz a számotokra.

Helló, nektek szól a könyv!

Az ajánlót Majoros Zita, a Printa alapítója írta, akivel több mint tíz éves ismertség fűz össze minket.
„Kinek ajánlom ezt a könyvet? Mindenkinek aki szeretne fenntarthatóbb gardróbot létrehozni. Mindenkinek aki újra szeretne értelmezni a megjelenését és fontos, hogy mit kommunikál a ruháin keresztül. És nem utolsó sorban mindenkinek, akinek van ruhája.”

Én azért annyit hozzáteszek, hogy elsősorban azoknak segít, akik

  1. …most találkoztak a fenntartható divat és környezettudatos öltözködés témájával.
  2. …kíváncsiak a tapasztalataimra az elmúlt öt évből. (És néhány emlékemre a gyerekkorból, kamaszkorból és fiatal felnőtt koromból.)
  3. …szívesen olvasnak a tapasztalataimat kiegészítő interjúkat, melyeket egy-egy témakör képviselőivel, szakértőivel készítettem.

Helló, könyvborító!

A borítógrafikát a párom, Smahulya Róbert készítette, akinek a támogatása nélkül most biztosan nem mesélnék az első könyvemről. Nála senki nem tud többet a kétségeimről, bizonytalanságaimról, és senki nem tud olyan jól motiválni, előre vinni, mint ő. Ez a grafika minden részletében én vagyok. Nem volt könnyű, mire eljutottunk a végleges verzióig, de a végeredmény olyan lett, amilyet eredetileg is elképzeltünk.

Helló, portréfotó!

A könyvhöz Séllei Lilla barátnőm készítette a szerző portét. Lilla táskákat tervez, emellett gyerekeket nevel, és nemrég hivatalosan is fotós lett, így nem volt kérdés, hogy ő lesz a kép készítője. Sokat gondolkoztam azon, hogy mit viseljek a fotón, végül a két hozzám legközelebb álló nő egy-egy – az anyukám és a húgom – ruhadarabjaira esett a választásom. Az egyiket örököltem, a másikat csak kölcsön kaptam.

Helló, kedves Olvasó!

Örülök, ha elolvastad a könyvem! Annak még jobban, ha hasznos információkra bukkantál benne. Köszönöm, ha visszajelzel ezzel kapcsolatban az info@holyduck.hu email címen. És azt se felejtsük el, létezik a javított / módosított kiadás, így ha valamit hiányoltál belőle, azt is írd meg. Több szem többet lát, a következő kiadás már veled együtt készülhet.

Eszter

(Visited 1 341 times, 1 visits today)