Írtam egy könyvet a környezettudatos ruhatárról, a lassú divatról és a tudatos öltözködésről. Helló, slow fashion a címe és a Gingko Kiadó gondozásában jelenik meg. A könyv előrendelhető, 2021 novemberétől már ti is olvashatjátok.

Itt rendelheted elő a Helló, slow fashion! könyvet.

Helló, írj egy könyvet!

Amikor tavasszal megkeresett a Gingko Kiadó, hogy írnék-e könyvet, elbizonytalanodtam. A 2022-re terveztem be magamnak, 2023-ban jelent volna meg, ha csak rajtam múlik. Velük dolgozva viszont néhány hónapom volt arra, hogy leadjam a kéziratot. Soha nem voltam igazán könnyű tollú szerző. Képes vagyok tíz perc alatt megírni egy posztot, ha olyanom van, de egy cikket – mint a volt kolléganőm – biztosan nem.

Hetekig húztam az időt a válasszal. A harmadik hullám után szolgáltatóként nem volt épp rózsás a helyzet – sem anyagilag, sem mentálisan. Kifáradtam az elmúlt időszak hullámzásaiba, és azt is megfogalmaztam év elején, hogy nem szeretnék plusz feladatot a Holy Duck! blog és a Fenntarthatodivat.hu mellett, szanaszét vagyok már így is.

A megkeresés után az is dolgozott bennem, hogy érzéseim szerint mindig, de MINDIG hamarabb érkeztek a feladatok, mint ahogy készen álltam rájuk.

Nagyon komoly küzdelmeim voltak magammal, másokkal. És most az általam tervezettnél hamarabb írjak egy könyvet a fenntartható divatról? Amúgy évek óta a terveim közt szerepel. Két éve voltam is az egyik kiadónál az ötletcsírával, de egy megbeszélésnél tovább nem jutottunk.

Helló, írok egy könyvet!

Szóval ez a sok démon ült mellettem, amikor végül igent mondtam, mert közben az agyam tudta, hogy meg tudom csinálni. És azt is, hogy olyan könyv születik, amire szükség van, és nagyon bízom benne, hogy sikerült úgy összeállítani, hogy hasznos is lesz a számotokra.

Helló, nektek szól a könyv!

Az ajánlót Majoros Zita, a Printa alapítója írta, akivel több mint tíz éves ismertség fűz össze minket.
„Kinek ajánlom ezt a könyvet? Mindenkinek aki szeretne fenntarthatóbb gardróbot létrehozni. Mindenkinek aki újra szeretne értelmezni a megjelenését és fontos, hogy mit kommunikál a ruháin keresztül. És nem utolsó sorban mindenkinek, akinek van ruhája.”

Én azért annyit hozzáteszek, hogy elsősorban azoknak segít, akik

  1. …most találkoztak a fenntartható divat és környezettudatos öltözködés témájával.
  2. …kíváncsiak a tapasztalataimra az elmúlt öt évből. (És néhány emlékemre a gyerekkorból, kamaszkorból és fiatal felnőtt koromból.)
  3. …szívesen olvasnak a tapasztalataimat kiegészítő interjúkat, melyeket egy-egy témakör képviselőivel, szakértőivel készítettem.

Helló, könyvborító!

A borítógrafikát a párom, Smahulya Róbert készítette, akinek a támogatása nélkül most biztosan nem mesélnék az első könyvemről. Nála senki nem tud többet a kétségeimről, bizonytalanságaimról, és senki nem tud olyan jól motiválni, előre vinni, mint ő. Ez a grafika minden részletében én vagyok. Nem volt könnyű, mire eljutottunk a végleges verzióig, de a végeredmény olyan lett, amilyet eredetileg is elképzeltünk.

Helló, portréfotó!

A könyvhöz Séllei Lilla barátnőm készítette a szerző portét. Lilla táskákat tervez, emellett gyerekeket nevel, és nemrég hivatalosan is fotós lett, így nem volt kérdés, hogy ő lesz a kép készítője. Sokat gondolkoztam azon, hogy mit viseljek a fotón, végül a két hozzám legközelebb álló nő egy-egy – az anyukám és a húgom – ruhadarabjaira esett a választásom. Az egyiket örököltem, a másikat csak kölcsön kaptam.

Helló, könyvbemutató!

A könyv már előrendelhető ezen a linken. A tervek szerint november elején jelenik meg, és november első felében tervezünk könyvbemutatót is. Hol? Mikor? Erről nemsokára többet is megtudhattok, és remélem,…

…hamarosan találkozunk!

(Visited 104 times, 1 visits today)