Léteznek olyan magyar vállalkozónők, akik eldöntötték, szeretnék etikus és fenntartható márkák termékeit forgalmazni. Eldöntötték: kell egy webshop! Ezekben nem feltétlenül Magyarországon készült vagy magyar brandek találhatók, hanem a tulajdonosok által szelektált nagyon jó minőségű termékek. Az ő elkötelezettségük és értékrendjük a garancia arra, hogy itt csak a legjobb minőségű etikus márkákkal találkozol.

NaturAnyu

„Azt gondolom, hogy akkor, amikor szükség van egy új ruhadarabra, igyekezzünk kevesebbet, de minőségit vásárolni, és figyelni a címkére” – mondta nekem beszélgetésünk alkalmával Bokor Zsófi, a NaturAnyu webshop és információs weboldal alapítója. Személyesen ismerjük egymást, és néhány találkozó után tudtam, hogy ha gyerekruhákról van szó, Zsófi szelekciójában maximálisan bízhatok.

A NaturAnyu webshop kínálatában csak kifogástalan minőségű, GOTS minősítéssel rendelkező, Fair Trade gazdálkodásból származó organikus baba, gyerek és női szabadidő ruházati termékeket, kiegészítőket találsz. Nekem még nincs gyerekem, de így is szívesen bóklászok az oldalán. Hajgumit például nála vásároltam.

naturanyu holy duck interjú
Fotó: Mészáros Virág

Zöld gardrób

Kelemen Nóra saját bevallása szerint tudatos divat, kapszula ruhatár, környezettudatos- és minimalista életmód rajongó. Többen ismerhetitek az Egy minimalista naplója című blogról.

„Szó szerint évek óta dillemma számomra minden egyes ruhavásárlás. Még mindig. Úgy érzem, ma Magyarországon sokszor nagyon nehéz, vagy akár lehetetlen etikusan, környezetbarát módon készült ruhát vásárolni. Ezt, bevallom, meguntam” – írja a bemutatkozásában.

Nóra nagy álma volt, hogy létrehozzon egy webshopot, ahol felnőtt nőknek árul etikus márkáktól olyan darabokat, amelyek egy kapszularuhatár alapjai lehetnek. Az elhatározást tettek követték, és ma már ti is szemezgethettek a Zöld gardrób, a tudatos vásárló webshopja kínálatában.

Fotó: Facebook/ Zöld Gardrób
(Visited 3 731 times, 4 visits today)