Ismerd meg a téged legjobban kiemelő, veled harmonizáló árnyalatokat, hogy tudatosan összeállított, a testedet és lelkedet támogató ruhatárad lehessen.

Tudatos, téged támogató ruhatár a legjobb színeiddel

Amikor 2016-ban elkezdtem a fenntartható divattal, a túlfogyasztással, a fast fashion okozta problémákkal és ennek megoldásaként a tudatos ruhatár témájával foglalkozni, álmomban sem gondoltam volna, hogy néhány évvel később képzett szín- és stílustanácsadó leszek.

2019 óta segítem a hozzám érkezőket, akik szeretnének színesebb, tudatosabb ruhatárat. A kommunikációm és az eszköztáram sokat színesedett az évek alatt, de valami nem változott:

a munkám során a fenntarthatóság, a környezettudatosság és az empátia a legfőbb alapértékek.

Ma már azt vallom, hogy a színtípusod ismerete egy a sok hasznos eszköz közül. Egy olyan hosszútávú befektetés, amelynek segítségével megteszed az első lépést a tudatos és önazonos ruhatár, de leginkább önmagad felé.

Gyere el hozzám egy színtanácsadással egybekötött beszélgetésre, ha…

  • elakadtál abban, milyen színek állnak jól,
  • szeretnéd megtapasztalni, mely árnyalatok emelik ki legjobban a természetes adottságaidat.
  • látni szeretnéd, mely árnyalatokban tűnsz kedvesnek és barátságosnak, mikor sugárzol erőt, vagy mikor látszol komoly tárgyalópartnernek.
  • szeretnéd tudni, hogyan lehet jól kombinálni az árnyalatokat a ruhatáradban.
  • smink nélkül is ragyogni vágysz.
  • tudatosabb és magabiztosabb szeretnél lenni.
  • érdekel a tudatosan felépített ruhatár.
  • szeretnél többet tudni a fenntarthatóbb megoldásokról a gardróbodban.

A ruhatár felépítésénél a színek és a színeink ismerete nem minden, de sok minden alapja lehet. Nekem nagyon sokat segített a színtípusom megismerése, és szívesen adom át ezt a tudást neked is.

Bővebben a színtanácsadás szolgáltatásról

Az elmúlt évek tapasztalalata alapján két csomagot dolgoztam ki:

  • színtanácsadás személyes színprofillal és extra kedvezményekkel hazai márkákhoz
  • alap színtanácsadás

Ezekre a programokra egyedül vagy ketten is tudtok jönni. A következőkben mindkét típust részletezem:

Színtanácsadás személyes színprofillal és extra kedvezményekkel hazai márkákhoz

Ez a komplexebb, minden részletre kitérő szolgáltatásom, amely a következőket tartalmazza:

Színtani alapok és a színtípusok elmélete: beszélgetünk majd a színtípusokról, a szubjektív és objektív színekről, a ruhatáradról, a színekkel való kapcsolatodról.

Tesztelés: a színtanácsadás több mint 150 színes kendővel egy tükör előtt, természetes fényben történik. A színtanácsadás során nem jó és rossz színeket keresem. Bármilyen színt viselhetsz. Ez a rendszer viszont rámutat arra, mely árnyalatok emelik ki a legjobban a természetes adottságaidat. Kitérünk a hozzád legjobban passzoló neutrális árnyalatokra is, amelyek a ruhatárad bázisszínei lehetnek.

Rúzspróba: a színtanácsadás végén kipróbálhatsz néhány árnyalatot, megtalálhatod a kedvenc rúzsodat is. A következő márkákkal dolgozom: ILIA, Mádara, Rms Beauty, Ere Perez, The Body Shop, KAP, Catrice, Alverde

Színpaletta: a tanácsadás végén kapsz tőlem egy digitális színpalettát, amelyen a színtípusodra jellemző jó néhány árnyalatot találod.

A te személyes színpalettát: az általános színpaletta mellett összeállítjuk a 6-12 árnyalatból álló személyes, digitális színpalettádat is, és mutatok egy rendszert a színek kombinálásához, aminek segítségével kreatívabbá tudod tenni az öltözködésedet, ha épp erre van szükséged.

2-3 kedvenc árnyalatodat magaddal viheted textilminta formájában is. Azt tapasztaltam, hogy ez a kezdeti időkben jelent jó kapaszkodót, amikor még csak ismerkedsz az árnyalatokkal.

E-book a környezettudatos öltözködés jegyében: a tanácsadás után e-mailben küldök egy leírást, amelyet bármikor elővehetsz, ha valamire nem emlékeznél. Az összefoglalóban néhány inspiráló, gardróbrendezési feladatot és magyar márkákat is találsz.

Kedvezmények hazai, fenntartható márkákhoz: rendszeresen dolgozom együtt hazai, fenntartható márkákkal, néhányukkal meg is állapodtam, hogy vásárláskor extra Holy Duck! kedvezményeket kapj.

Konzultáció e-mailben a színtanácsadás után: tapasztalatom szerint sok-sok kérdés merül fel még a tanácsadás után is (főleg, ha sok az új információ), így egy egyszeri e-mailes konzultáció is a konzultáció része.

Második alkalom: ha úgy érzed, valamit jó lenne átbeszélni, visszavárlak egy díjmentes második konzultációra.

Mennyi ideig tart az elemzés?

A színtanácsadás személyes színprofillal időtartama egy fő esetén: 3 óra
A színtanácsadás személyes színprofillal időtartama időtartama két fő esetén: 5 óra

Mennyibe kerül a színtanácsadás személyes színprofillal szolgáltatás?

Színtanácsadás személyes színprofillal szolgáltatás díja egy fő esetén: 79.000 forint
Színtanácsadás személyes színprofillal szolgáltatás díja két fő esetén: 69.000 forint / fő

Hol tudok időpontot foglalni?

Foglalni ezen a linken tudsz: https://app.minup.io/book/holy-duck/service/10983

Alap színtanácsadás

Ez a klasszikus szolgáltatás tulajdonképpen az, amivel korábban is találkozhattál nálam.

Mit tartalmaz a szolgáltatás?

A színtípusok elmélete: beszélgetünk majd a színtípusokról, a szubjektív és objektív színekről, a ruhatáradról, a színekkel való kapcsolatodról.

Tesztelés: a színtanácsadás több mint 150 színes kendővel egy tükör előtt, természetes fényben történik. A színtanácsadás során nem jó és rossz színeket keresem. Bármilyen színt viselhetsz. Ez a rendszer viszont rámutat arra, mely árnyalatok emelik ki a legjobban a természetes adottságaidat.

Színpaletta: a tanácsadás végén kapsz tőlem egy digitális színpalettát, amelyen a színtípusodra jellemző néhány árnyalatot találod.

E-book a környezettudatos öltözködés jegyében: a tanácsadás után e-mailben küldök egy leírást, amelyet bármikor elővehetsz, ha valamire nem emlékeznél. Az összefoglalóban néhány inspiráló, gardróbrendezési feladatot és magyar márkákat is találsz.

Konzultáció e-mailben a színtanácsadás után: tapasztalatom szerint sok-sok kérdés merül fel még a tanácsadás után is (főleg, ha sok az új információ), így egy egyszeri e-mailes konzultáció is a konzultáció része.

Második alkalom: ha úgy érzed, valamit jó lenne átbeszélni, visszavárlak egy díjmentes második konzultációra.

Mennyi ideig tart az elemzés?

A színtanácsadás időtartama egy fő esetén: 1.5 óra
A színtanácsadás időtartama két fő esetén: 2.5 óra

Mennyibe kerül az alap színtanácsadás?

A színtanácsadás díja egy fő esetén: 49.000 forint
A színtanácsadás két fő esetén: 39.000 forint / fő

Kérlek, vedd figyelembe, hogy jelenleg csak magánszemélyeknek tudok számlát kiállítani.

Hol tudok időpontot foglalni?

Foglalni ezen a linken tudsz: https://app.minup.io/book/holy-duck/service/1344

Gyakran ismételt kérdések a színtanácsadásról

Milyen színtípus rendszerrel dolgozol?

A legtöbb hazai színtanácsadóhoz hasonlóan a négy évszaktípust (tavasz, nyár, ősz, tél) és az ezeken belüli altípusokat – összesen tizenkettő – használom a leginkább.

Emellett ismerem és szükség esetén használom azt a besorolást is, amely a legjellemzőbb színtulajdonságot veszi a besorolás alapjául (sötét, világos, élénk, lágy, hideg, meleg). Azok számára lehet ez igazán hasznos, akik két színtípus határán mozognak.

A személyes színprofil kialakításánál pedig az életmódodhoz, céljaidhoz szabott személyes színpalettát állítok össze a konzultációnk alapján. Ilyenkor lehetőség van teljesen egyedi színpaletta készítésére is.

Hány színkendőt használsz a teszteléshez?

A színtanácsadás során körülbelül 150 színárnyalat hatását hasonlítjuk össze. De nem arról van szó, hogy színkódokat vagy színneveket szeretnék megtanítani neked. Sokkal inkább a szemléletmódot szeretném átadni. Viccesen azt szoktam mondani, olyan, mintha egy harmóniakereső látástréningen vennél részt.

Biztosan látni fogom a színek hatását az arcomon?

Sokan izgulnak emiatt, nem tudják elképzelni, mit és hogyan fognak látni. Ne aggódj, mert már az első 3-4 percben látni fogod a különböző árnyalatok hatását az arcodon. Én pedig azon dolgozom, hogy minél inkább érzékelhető legyen számodra a különbség árnyalat és árnyalat között.

A későbbiekben fel fogom ismerni, milyen árnyalatok állnak jól?

Ez egy tanulási folyamat, hagyj magadnak időt. Biztos vagyok abban, ha néhány hónappal a színtanácsadás után képes leszel megmondani egy árnyalatról, hogy mennyire harmonikus az adottságaiddal. Ha pedig hónapokkal később is bizonytalan vagy, kérdezz nyugodtan emailben, illetve élj bátran a díjmentes második alkalom lehetőségével.

Miért csak természetes fényben dolgozol?

Engem teszteltek mesterséges fényben is, és két évig egy sminkstúdióban dolgoztam, ahol össze tudtam hasonlítani a természetes és a mesterséges fény hatását az arcra. A mesterséges fénynek mindig van színe – hűt vagy melegít -, nem tudja visszaadni azt, ahogyan a természetes fényben érzékelünk.

Mivel kizárólag természetes fényben dolgozom, ezért októbertől március közepéig 9 és 15 óra között, március közepétől szeptember végéig 9 és 18 óra között vállalok színtanácsadást.

Miért ne legyen rajtam smink?

A színtanácsadást smink nélkül végzem akkor is, ha rendszeresen sminkelsz. A színelemzés a természetes adottságaidra támaszkodik. Azt feltételezzük, hogy a legjobb árnyalatokban smink nélkül is harmonikusan nézel ki.

Ha alapozót, korrektort, BB-krémet, szempillaspirált vagy szemceruzát használsz, nem látod majd azt, amire szeretném felhívni a figyelmed: a bőrödön visszatükröződő színek hatását.

Természetesen érkezhetsz sminkben, mert le tudod mosni a sminket, sőt, hozhatod a saját sminktermékeidet is, hogy utána újra kisminkeld magad.

Rúzspróbát a Színtanácsadás személyes színprofillal szolgáltatásnál vehetsz igénybe. Ehhez jelenleg ILIA, Mádara, Rms Beauty, Ere Perez, The Body Shop, KAP, Catrice és Alverde rúzsokat használok. Sajnos, én is tapasztalom, milyen, ha egy jó rúzst kivonnak a forgalomból, ezért a készletem folyamatosan változik.

Miért kell letakarni a hajamat?

A haj és a hajszín fontos, de a tapasztalatom szerint sokkal jobban tudsz az arcodon végbemenő változásokra figyelni, ha nincs plusz árnyalat (a hajad) az arcod mellett. A folyamat hatékonysága miatt takarjuk le a hajadat, de csak akkor, ha neked ez komfortos.

Milyen ruhában érkezzek?

Ha megoldható, ne viselj aznap magas nyakú felsőt, garbót, mert ezek a ruhadarabok nehezítik a tesztelésnél a színkendők elhelyezését. Illetve gyakran megnézzük a nyak és a dekoltázs bőrén a visszatükröződéseket a tesztelés során.

Mit vigyek magammal?

Köszönöm, ha hozol magaddal hajgumit is, mert összekötött hajjal könnyebb felhelyezni a fejkendőt. (De ha nincs nálad, tudok adni.)

Magaddal hozhatod egy-két kedvenc ruhádat és a kedvenc sminktermékeidet is.

Hogyan hangolódjak rá a színtanácsadásra?

Biztosan beszélgetni fogunk a jelenlegi és a korábbi ruhatáradról, a színkorszakaidról. Ha van kedved, gondolkozz ezeken a témákon egy kicsit. Érdemes lefotózni a kedvenc ruháidat, vagy azt a néhány darabot, amely a színe miatt komoly dilemmát okoz.

Férfiak is mehetnek színtanácsadára?

Igen, és jönnek is. A férfiak számára ez szintén hasznos tudás, a tapasztalataim szerint rendkívül jól látják saját magukat és könnyen felismerik az adottságaikkal harmonikus árnyalatokat.

Hol tartasz színtanácsadást?

Jelenleg Budapesten és Békéscsabán tartok színtanácsadást.

Szívesen utazom az ország bármely városába, amennyiben összegyűlik a kellő számú jelentkező (4 fő / nap) és van szervező, aki segít mindenben. Általában családok, baráti társaságok szeretnének privát színtanácsadást.

Különböző szolgáltatok rendszeresen hívnak, hogy 60 perces színtanácsadást tartsak szerte az országban. Ha van színtanácsadásra alkalmas helyszíned, ahol szeretnél ilyen programot, vedd fel velem a kapcsolatot emailben!

Mennyibe kerül a színtanácsadás szolgáltatás?

A színtanácsadás szolgáltatások aktuális árait a szolgáltatások leírásánál találod.

Hétvégén is dolgozol?

Igen, rendszeresen dolgozom hétvégi napokon is, de a változás jogát fenntartom. Hétvégi felár nincs. Viszont a hétvégi időpontok nagyon népszerűek, hónapokkal előre betelnek. Ezt vedd figyelembe, ha hétvégén tervezel jönni.

Hogyan tudok bejelentkezni hozzád?

A budapesti időpontokra a foglalási rendszeren keresztül tudsz bejelentkezni. https://app.minup.io/book/holy-duck

Ha Békéscsabára szeretnél jönni, emailben egyeztessünk időpontot.

Minden más esetben vedd fel velem a kapcsolatot emailben! Írj az info@holyduck.hu e-mail-címre!

Hogyan tudok fizetni?

A foglalás során automatikusan kapsz egy emailt, amelyben a számla kiállításához szükséges adatokat kérem el – teljes név, email, lakcím. A válaszemailben jelezd, hogy átutalással vagy készpénzzel szeretnél-e fizetni. Ha az átutalás mellett döntesz, azt legkésőbb a tanácsadás előtti napig tudod megtenni. A helyszínen már csak készpénzes fizetésre van lehetőség.

Ajándékba is adhatom a színtanácsadást?

Igen, a színtanácsadás szolgáltatást ajándékba is adhatod.

Nem találok időpontot, ez lehetséges?

Az időpontok tekintetében igyekszem naprakész lenni. Ennek ellenére elképzelhető, hogy 3 hónapra előre betelnek az időpontjaim, nekem pedig időre van szükségem, hogy megszervezzem a következő fél évemet. Ha nincs elérhető időpont, nyugodtan írj emailt az info@holyduck.hu e-mail-címre!

Mit javasolsz akkor, ha nem áll jól a kedvenc színem?

Léteznek olyan árnyalatok, amelyek a külső, fizikai adottságaiddal teljesen ellentétes tulajdonságúak (például te magad élénk típus vagy, így bizonyos árnyalatok túl lágyak számodra). Ha mégis szívesen viseled ezeket a továbbiakban is, megmutatom, hogyan tudod kényelmesen beilleszteni őket a ruhatáradba. Nálam biztonságban vannak a kedvenceid: nem üldözöm a feketét, nem veszek el tőled egyetlen színt sem, nem beszéllek rá semmire.

Elképzelhető, hogy nem szeretnék színesen öltözködni a színtanácsadás után sem?

Igen, elképzelhető, hogy valamiért nehezedre esik színesen öltözködni, nekem is volt ilyen életszakaszom, megértelek. A módszeremmel abban segítek, hogy te magad lásd, hogy mi és miért működik. A döntés is a te kezedben van, hogy mennyire építed be ezt a tudást a mindennapjaidba.

Nem érzem jól magam a megállapított típusommal, mit tegyek?

Én is jelentkezni fogok a színtanácsadás után három hónappal, hogy megkérdezzem, hogy érzed magad. De ha nagyon nem működnek az árnyalatok, valami nem kerek, mindenképp jelentkezz! A szolgáltatás része a díjmentes második elemzés – amennyiben korábban nálam jártál színtanácsadáson.

Foglalás előtt olvasd el az Általános Szerződési Feltételeket!

Akik nálam jártak színtanácsadáson

(Visited 43 154 times, 1 visits today)